La Universitat de València organitza junt a de la Diputació de València l'exposició “Els Recursos Territorials Valencians”. L'acte d'inauguració de l'exposició ‘Recursos Territorials Valencians’ ha tingut lloc a les 13:00 hores en el Centre Cívic y han assistit el regidor de Cultura , José Manuel Tarazona i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. Este espai, cedit pel departament d'Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt, es podrà visitar fins al pròxim dia 24 de febrer.
Segons Jorge Hermosilla,
“la Universitat de València ha aportat al Port de Sagunt, a través d'una col•laboració amb la Diputació de València, una exposició que té com a motiu principal els recursos territorials. Aquesta exposició es deu a una aposta entre ambdues institucions d'analitzar quins són les possibilitats i els recursos que tenen les diferents comarques i municipis del territori valencià i el que es persegueix amb aquest projecte és arreplegar els components del desenvolupament territorial, així com les seues xarxes i innovacions”.Es tracta d'una obra coral, fruit de l'esforç i treball col•lectiu, en la qual han participat més de cinquanta professors i professores de la Universitat de València, concretada mitjançant la labor del dissenyador Diego Ruiz de la Torre, més conegut com MacDiego, i la col•laboració de Paco Roca.
Per la seua banda, José Manuel Tarazona, ha declarat que
“hem d’agrair a la Universitat de València aquesta exposició per part del vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Esta exposició està anant per totes les comarques i pobles de la província de València i exposa els recursos naturals del territori que tenim a València. Cal destacar sobretot un mapa interactiu audiovisual, en la meua opinió, molt didàctic on s’observa cadascú dels recursos que tenim, tant de recursos humans i naturals com de recursos industrials així com també de patrimonials i culturals”.L'origen de l'exposició es troba en la publicació ‘Atles dels recursos territorials valencians’, editada en 2015 per la Universitat de València. Segons el vicerector Jorge Hermosilla, esta iniciativa configura “un instrument del diagnòstic singularitzat dels espais valencians i al mateix temps constitueix un producte acadèmic de divulgació científica que facilitarà a la ciutadania el coneixement detallat del territori valencià i les seues potencialitats”.
Tarazona ha conclòs invitant “a totes les persones, als xiquets, als col•legis a visitar-la perquè crec que descobriran coses noves i li poden donar molt de valor a allò que tenim al nostre voltant, ja que moltes voltes aquest tipus d’exposicions ens fan realment apreciar-ho”.