La regidoria d'Agricultura ha obert la convocatòria per a cultivar horts urbans
El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 28 de febrer i els beneficiaris de les parcel·les cultivables es triaran per sorteig
La proposta ha sigut desenvolupada per la docent Verónica García amb motiu del 25 aniversari de la defunció del compositor saguntí més universal
El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat este divendres la situació d'aprenentatge Coneixem al Mestre Rodrigo, una unitat educativa que pretén donar a conéixer la figura del compositor saguntí més universal i la seua obra entre l'alumnat de Primària i que s'emmarca dins de les commemoracions pel 25 aniversari de la defunció d'este il·lustre personatge del municipi.
El regidor d'Educació, Raúl Palmero, acompanyat per la docent autora de la proposta, Verónica García, han comparegut per a explicar els detalls d'esta iniciativa que constarà d'activitats col·lectives que contribuïsquen a fomentar l'aprenentatge cooperatiu entre els i les estudiants a través de la figura del músic de trajectòria internacional, intentant crear un projecte interdisciplinari per tal d'abordar des de diverses àrees del currículum l'estudi de la seua transcendència.
“És un projecte que ve a reforçar l'educació en els nostres centres”, ha explicat l'edil. “Crec que és important que tots i totes sapiem de la gent, dels músics, dels i les artistes referents de Sagunt”, ha manifestat.
Per la seua part, l'autora ha relatat el procés d'elaboració de la proposta: “Plantejar esta situació d'aprenentatge ha sigut tot un repte per a mi, ja que la seua dificultat radicava a poder realitzar una sèrie d'activitats sobre un autor tan madur per a un alumnat tan jove”.
Esta unitat de treball relaciona les àrees de música, llengües, plàstica i tutoria. A més, la proposta està pensada de manera que puga adaptar-se segons les necessitats i característiques de cada grup, classe i alumnat, així com dels recursos materials i personals disponibles en els respectius centres, i presenta un repte final consistent en un mural cooperatiu.
El programa consta de nou activitats: Qui és Joaquín Rodrigo?; Què és una biografia?; Quin tipus d'instrument és la guitarra?; Experts en orquestra!; InsTUments; Com et sents?; l'elaboració del mural cooperatiu; la lectura d'un manifest; i activitats conjuntes amb l'Ajuntament com ara el foment entre l'alumnat de l'assistència a algun concert organitzat pel departament de Cultura durant el tercer trimestre per a escoltar les seues obres més importants en directe de la mà de les societats musicals del municipi.
En tots estos blocs es coneixeran els diferents instruments que composen una orquestra i l'obra més reconeguda del prestigiós artista saguntí: el Concierto de Aranjuez, amb la guitarra espanyola com a element fonamental. Així mateix, es proposarà una de les activitats en format Puzzle d'Aronson (grups d'experts), cada alumne i alumna crearà la seua pròpia guitarra amb material reciclat, es treballaran les emocions que els transmet a les xiquetes i als xiquets la música, i també es pintarà i dibuixarà.
Després d'haver sigut presentada al Consell Escolar Municipal el passat 7 de febrer, ara la Regidoria d'Educació traslladarà la proposta als centres educatius de Primària amb l'objectiu que difonguen entre el seu alumnat la figura d'este mestre de la música tan arrelat afectiva i culturalment al municipi.
El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 28 de febrer i els beneficiaris de les parcel·les cultivables es triaran per sorteig
Les dos seus seran els escenaris d'esta jornada el dissabte 15 de febrer a partir de les 9.15 hores
L'objectiu d'este grup de treball és assegurar la coordinació i comunicació entre els municipis de la comarca davant una possible emergència