La Corporació Municipal de Sagunt es reunirà este dijous en el Ple ordinari d'abril
Serà a les 17.00 hores i la ciutadania podrà seguir-lo en directe a través de YouTube, les xarxes socials i de manera presencial
L'Ajuntament de Sagunt convida la ciutadania i les organitzacions potencialment afectades per la nova norma a participar en el procés amb les seues aportacions
Fotografia d'arxiu.
L'Ajuntament de Sagunt convida la ciutadania i les organitzacions potencialment afectades per la futura ordenança reguladora de zones de baixes emissions en el municipi a participar en el procés d'elaboració de la normativa amb les seues aportacions.
El termini per a prendre part en el tràmit de consulta pública prèvia està ja obert i es prolongarà fins al pròxim 10 d'abril inclusivament. Per a això, el Consistori, a través de la Regidoria de Mobilitat Urbana, ha habilitat la bústia de correu electrònic transit@aytosagunto.es amb l'objectiu de canalitzar totes les propostes i opinions. Igualment, es poden presentar a través de la seu electrònica municipal presentant una instància general fent referència a la consulta i adjuntant els documents que es consideren oportuns.
Mitjançant estos canals es proposa a aquelles persones o entitats que així ho desitgen respondre amb les seues idees a qüestions com en quina zona o zones considerarien adequada la implantació d'una zona de baixes emissions (ZBE), quins vehicles pensen que han d'estar exempts i tindre accés a les mateixes independentment de la seua etiqueta ambiental, i de quina forma pot contribuir l'establiment d'una ZBE a millorar la qualitat de vida a la ciutat.
Els problemes que es pretenen solucionar amb la nova normativa guarden relació principalment amb la contaminació ambiental i acústica, l'ús massiu del vehicle motoritzat privat en desplaçaments quotidians, la vulnerabilitat de l'entorn urbà davant fenòmens climàtics i meteorològics relacionats amb el canvi climàtic, l'ocupació desproporcionada de l'espai públic per vehicles motoritzats, i la desigualtat entre els diferents modes de desplaçament respecte al cotxe.
En este sentit, els objectius són millorar la qualitat de l'aire i la salut de la ciutadania, augmentar la resiliència urbana enfront del canvi climàtic, impulsar una mobilitat més sostenible i inclusiva, fomentar la mobilitat activa, recuperar l'espai públic, millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit, preservar àrees de valor patrimonial i protegir entorns educatius.
Cal recordar que, per les seues característiques, grandària i població, el municipi de Sagunt es troba entre els municipis obligats per la Llei 7/2021, de 20 de maig, de Canvi climàtic i transició energètica a implantar una zona de baixes emissions.
En la pràctica, l'establiment d'esta mena d'àrees comporta la limitació de l'accés, la circulació i l'estacionament als vehicles més contaminants, conforme a la classificació de vehicles pel seu nivell d'emissions segons el reglament general de vehicles vigent, per a contribuir amb això al compliment dels objectius en matèria de canvi climàtic, millorant la qualitat de l'aire i mitigant les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.
A més, es perseguix afavorir la millora de la qualitat acústica, és a dir, es busca també reduir la contaminació tant acústica com atmosfèrica a la ciutat, cosa que millorarà la salut de la ciutadania i la qualitat de vida en l'entorn urbà.
Serà a les 17.00 hores i la ciutadania podrà seguir-lo en directe a través de YouTube, les xarxes socials i de manera presencial
En el document s'establixen les normatives fins al 25 d'abril respecte a ocupacions de via pública, talls de trànsit, circulació i estacionament, entre altres qüestions
La Regidoria de Cultura ha programat quasi mig centenar de variades activitats que inclouen exposicions, música, dansa, teatre, comèdia, conferències i recreacions històriques