El turisme internacional supera el 30 % a Sagunt durant Setmana Santa i el pont de Sant Vicent
També s’espera una forta afluència turística per al pont de l'1 de maig
La Generalitat Valenciana ha transmés la seua intenció de revocar les competències, cedides a l’Ajuntament, per a executar les intervencions destinades a millorar el manteniment dels col·legis
Fotografia d'arxiu: CEIP Montíber.
L’Ajuntament de Sagunt defensa el manteniment de les competències per a executar les obres del Pla Edificant als centres escolars Montíber, Baladre i Maestro Tarrazona. El consistori ja ha presentat al·legacions a la notificació de la Generalitat –que anunciava la seua intenció d’iniciar un expedient de revocació de la delegació de competències– per a “garantir que estes obres es porten a terme i no s’endarrerixen més en el temps”, segons ha explicat el regidor d’Educació, Raúl Palmero.
“El Pla Edificant va suposar cedir-nos als Ajuntaments la possibilitat de fer obres als nostres centres educatius, una competència que, pròpiament, és de la Conselleria d’Educació”, ha explicat Palmero. “Ara, després de mesos de treball i d’avanços en els tràmits administratius, ens comuniquen que volen recuperar les competències de nou. Un fet insòlit que suposa un greu perjuí econòmic per a l’Ajuntament i, sobretot, un problema per a l’alumnat dels centres afectats, donat que retardarà l’inici de les obres”.
En concret, les intervencions estan destinades a millorar el sistema elèctric i de calefacció dels tres centres. A més, al CEIP Montíber també es preveu instal·lar un ascensor, adequar l’aula de 2-3 anys i reparar les cobertes. AL CEIP Baladre, a banda d’optimitzar la climatització i la instal·lació elèctrica, s’habilitarà un ascensor i s’actuarà en el pati de l’edifici de Primària i en l’aula de 2-3 anys.
La justificació de la Conselleria d’Educació per tal de revocar les competències fa referència a “la no realització de licitació, adjudicació o ordre d’execució” de les obres, una circumstància que des de l’Ajuntament “no es comprén”. En primer lloc, segons s’ha al·legat, “l’Ajuntament ha realitzat actuacions concretes i verificables per a fer efectiva la delegació”. Així, en el cas del CEIP Baladre i el CEIP Maestro Tarrazona, el projecte d’obres està redactat i aprovat i la publicació de la licitació de les obres està prevista per al mes de maig.
D’altra banda, l’Ajuntament també ha defensat la seua postura al·legant que les tramitacions es produïxen amb la màxima agilitat, però que s’ha de tindre en compte que “el Pla Edificant no contempla la cobertura econòmica del personal dedicat a la tramitació, redacció i licitació de projectes d’esta complexitat, per això s’han d’externalitzar estos processos i seguir els terminis legals dels procediments de contractació pública, fet que genera retards”.
A més, segons el consistori, les noves instruccions de la Generalitat, posteriors a l’inici de la tramitació, han obligat a modificar els projectes. Així mateix, la inflació en el sector de la construcció “ha exigit revisar les previsions econòmiques inicials i ajustar els projectes a les noves realitats pressupostàries”.
“Lluny del que pretén traslladar la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament de Sagunt no ha estat inactiu tot este temps. El procediment està avançat i ara mateix no té sentit obstaculitzar les tramitacions”, ha declarat el regidor d’Educació. Segons Palmero, “l’objectiu del departament d’Educació és poder executar les obres al llarg del pròxim estiu, quan els col·legis no tinguen activitat lectiva. Són intervencions urgents, per això és indispensable mantindre les inversions previstes i continuar endavant”.
També s’espera una forta afluència turística per al pont de l'1 de maig
El club estarà a la ciutat fins al divendres 2 de maig com a part d'una trobada amb el club local Estreles Morvedre Rugbi Club
L'informe reflectix la necessitat de visibilitzar, reconéixer i valorar este tipus de treballs, així com avançar en la corresponsabilitat de les tasques