TURISME

La 3a Ruta de la Tapa de Bolets impulsa la creativitat gastronòmica de l'hostaleria a Sagunt

Les dates per a gaudir d'esta iniciativa són els dijous 30 d'octubre, 6 i 13 de novembre de 19 a 22 hores

Sagunt celebra la 3a Ruta de la Tapa de Bolets per a fomentar la creativitat gastronòmica de l'hostaleria local, així com el consum de productes tardorencs de proximitat entre la ciutadania. Les elaboracions culinàries de la ruta es podran degustar hui, dijous 30 d'octubre, i els propers dijous 6 i 13 de novembre, entre les 19 i les 22 hores en diversos establiments que es poden consultar en el portal web de la 3a Ruta de la Tapa de Bolets.

Amb un preu estipulat de 6 euros per tapa més beguda, la ciutadania podrà degustar l'oferta culinària de la ruta i votar per la seua favorita per a participar en un sorteig. El premi d'este concurs és una experiència gastronòmica en un dels locals que participen en la iniciativa. Per a fomentar un recorregut accessible, divertit i sostenible entre els establiments participants, la ruta comptarà amb un trenet turístic.

La resolució del sorteig tindrà lloc el divendres 21 de novembre en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, coincidint amb el sopar especial amb el qual es clausurarà la 3a Ruta de la Tapa de Bolets.

La 3a Ruta de la Tapa de Bolets forma part de les Jornades Micològiques del Camp de Morvedre, organitzades pel Centre d'Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets. Cal esmentar la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, així com la de Sagunto Distribución, Sagunt Revio i Adetursa.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha manifestat que este és un esdeveniment molt esperat amb el qual durant l'època tardorenca es vincula la natura, l'educació i la gastronomia: “Iniciatives com estes ajuden a desestacionalitzar el turisme, impulsar la sostenibilitat d'este sector i enriquir la nostra ciutat”.

Dins de les Jornades Micològiques del Camp de Morvedre també s'emmarca el tradicional Sopar Boletaire en el restaurant Le Fou, una trobada entre gastronomia local i passió micològica en la qual els bolets seran els grans protagonistes del menú. Esta cita gastronòmica està programada per al divendres 31 d'octubre i les persones interessades a participar-hi poden reservar la seua plaça a través del 652 51 77 74.