ADN-Morvedre se centra en el patrimoni i les actuacions urbanístiques en el seu discurs del debat de l'estat del municipi

El portaveu del grup, Pablo Abelleira, va destacar la recuperació de la Fundació del Patrimoni Industrial, el desdoblament de l’avinguda de la Vila o l'adquisició de 300.000 metres quadrats de vessant del Castell, entre d’altres

El patrimoni i la millora en vials centren la intervenció del grup ADN-Morvedre en el debat sobre l'estat del municipi. El portaveu del grup, Pablo Abelleira, encara que va començar parlant sobre el canvi cap a una tendència positiva en la creació d'ocupació, es va saltar el guió per a parlar de les regidories que li incumbixen.

La finalització de Parc Sagunt “ha sigut l'encert més important d'este últim any i una eixida definitiva a una dècada de crisi”, va afirmar el portaveu, qui va insistir que el principal objectiu de l'Equip de Govern era la creació d'ocupació. En este sentit, va parlar que Parc Sagunt no és solament empreses, sinó també és la planificació del polígon “en el qual es construirà un cinturó verd amb un carril bici que connectarà la Marjal dels Moros amb la Casa Penya”.

 També va parlar d'altres zones com Vidanova Parc on ja s'han donat llicències, o el desdoblament de l’avinguda de La Vila, projecte que no estava en el programa de govern del partit que lidera Abelleira, “però que era una oportunitat que no podíem deixar escapar”. En estre moment del debat, el portaveu va aprofitar per a donar importància al sector “que tenim entre els dos nuclis de població que és un reclam importantíssim per a qualsevol inversor que vulga vindre a la nostra ciutat i d'esta manera crear ocupació”.

 Va destacar altres execucions com les escomeses en el barri de Wichita que va titllar de “lliçó de civisme” per part de la ciutadania del barri del Port de Sagunt que, segons el portaveu, tenia una imatge “bastant horrorosa i que en estos moments qualsevol que vaja a este barri pot veure que tal ha sigut el canvi que convida fins i tot a comprar un apartament”.

 Va parlar també de la paralització de llicències a empreses privades de telecomunicació i elèctriques i les conseqüents denúncies per, segons Abelleira, saltar-se les lleis patrimonials. “Han perforat façanes i han travessat cables per escuts”, assegura el portaveu qui va dir que “anirem a per ells”.

 Va contestar a les acusacions abocades sobre el Passeig Marítim argumentant que posat que l'Ajuntament de Sagunt no és propietari d'esta zona, “no anem a invertir en alguna cosa que no és nostra, malgrat que sol·licitem una cessió a Costes i que ens va ser denegada”. Va afegir que el Ministeri “no ha invertit gens en 20 anys el que crec que és una burla cap a Sagunt” i que “nosaltres ens dedicarem a reposar la plaça de la Concòrdia i no invertirem diners en altres administracions”.

"Signarem la compra de més de 300.000 metres quadrats del vessant sud del Castell"

Quant a Patrimoni Històric, Abelleria va explicar la fórmula que el seu partit vol dur a terme. “No volem un patrimoni objecte de consum turístic sinó volem aconseguir que la ciutadania conega, valore i faça seua la història”, va dir el portaveu, qui va destacar el bon treball realitzat per l'anterior govern per protegir el vessant del Castell de possibles futures expropiacions. I per açò, va recordar que esta mateixa setmana “signarem la compra de més de 300.000 metres quadrats del vessant sud del Castell per 19.000 euros per a en el futur tindre un bon parc arqueològic que siga de propietat municipal”.

 Va parlar també de la Gerència i va explicar que el retard es deu al fet que “en anteriors legislatures es va produir un espoli del patrimoni per part d'una empresa privada com és Arcelor” i li va replicar a Iniciativa Porteña que “no van tindre la decència de dir-li-ho i fins i tot es van fer la foto en la qual es congratulaven d'haver recuperat la Gerència quan el que van fer va ser desenvolupar un pla per a donar a Arcelor uns terrenys meravellosos a canvi d'un altre mort” va assegurar.

 Abell

eira va voler recordar també que s'ha recuperat el patronat de la Fundació del Patrimoni Industrial que ha costat a l'Ajuntament 4’5 milions d'euros. “Ha sigut un treball que ha durat més d'un any i un assoliment importantíssim, perquè a partir d'ara ja podem fer pràcticament el que ens done la gana”, i va afirmar que este “és el començament d'alguna cosa que pot traure a flotació la Fundació”.

 El portaveu va finalitzar la seua intervenció dient que “la nostra política té solament una finalitat que és restaurar el ben comú i dur a terme una devolució democràcia dels ajuntaments als seus vertaders amos, la ciutadania”.