'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'alumnat francés realitzarà una sèrie de tallers en la Domus Baebia
L'Ajuntament de Sagunt ha rebut, a la Via del Pòrtic, quinze alumnes i tres professors de l'institut Collège Jeanne D'Arc de Millau, França. L'alumnat ha sigut rebut per l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora d'Agermanament, Patricia Sánchez. Esta ciutat està agermanada amb Sagunt des del 18 de març de 2006, quan es va firmar el protocol.
Esta setmana, els alumnes del Collège Jeanne D'Arc estan realitzant un intercanvi amb alumnes de francés de l'institut IES Malilla de València, i han vingut a Sagunt per a conéixer la ciutat agermanada amb la seua.
Darío Moreno ha assegurat que «quan parlem dels agermanaments, i particularment dels que tenim amb països de la Unió Europea nosaltres sempre parlem un poc d'acostar-nos els uns als altres, d'adonar-nos que al final, amb la nostra identitat i amb les nostres diferències, al final també som persones i, per tant, tot això incentiva a construir un món millor en el qual tinguem més empatia i estiguem més oberts a entendre gent que pot ser diferent, però que alhora està molt prop de nosaltres a tots els nivells».
A més, Moreno ha ressaltat la importància que els agermanaments no es queden en una «declaració simbòlica», sinó que tinguen activitat. També ha assenyalat que l'Ajuntament està treballant a ampliar la xarxa d'agermanaments i recordar els que ja es tenen amb França, Itàlia i Grècia.
Per la seua banda, Patricia Sánchez ha explicat que a Sagunt «tenim molt patrimoni» i espera que amb esta visita a la ciutat l'agermanament «perdure per molts anys» perquè els alumnes puguen «visitar també altres zones, la zona històrica i la zona industrial», perquè coneguen «l'amplitud de la nostra ciutat». A més, ha expressat la seua gratitud per la presència de l'alumnat a la ciutat: «És un plaer tindre-vos ací, espere que gaudiu de l'estada».
D'altra banda, s'ha fet lliurament a l'Ajuntament de Sagunt d'una obra realitzada per un artista de Millau que simbolitza l'agermanament entre totes dos ciutats. Està fet amb cuir, que és un dels materials principals amb els quals es treballa a Millau, i amb ceràmica. A més, hi ha dos cavallers medievals sobre un cavall, per a recordar el passat templer dels dos municipis. I, finalment, els colors roig i groc que representen Millau i Sagunt.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal