Comença el període Formatiu en Centres de Treball del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica

L’alumnat d'Activitats Auxiliars de Comerç ha començat les pràctiques en empreses com Merkal Calzados, Recanvis Vives i Gifies, a més de conéixer què són les Habilitats Socials i com influeixen en la nostra vida social


L'alumnat del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) d'Activitats Auxiliars de Comerç del curs 2020/2021, ha començat les pràctiques o període Formatiu en Centres de Treball (FCT), després de realitzar un Taller d'Habilitats Socials, dintre del projecte d'activitats complementàries i suport educatiu i d'atenció a l'alumnat vulnerable en temps de COVID-19 que va presentar l'Ajuntament de Sagunt i va aprovar la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

 

Aquest Taller s'ha desenvolupat al llarg del mes de març i abril en diverses sessions que s'han impartit setmanalment al total de 16 alumnes que hi són al curs. El Taller d'Habilitats Socials està dins del projecte d'activitats de suport educatiu i extraescolars, Sagunt Ciutat Educadora, arran del projecte conjunt presentat pel departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt i aprovat per l'ordre 16/2020, de 6 d'agost de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

 

El regidor delegat d’Educació, Jose Manuel Tarazona ha declarat que: «El nostre objectiu és que ningú es quede enrere, afavorint les polítiques actives d'ocupació a través de la formació. En concret aquest curs, el PFQB ha funcionat molt bé, amb un alumnat implicat i responsable i unes professores que han fet un gran treball formatiu perquè es compliren els objectius docents previstos. Alumnes que, cal dir, necessiten un suport formatiu adaptat a les seues circumstàncies perquè assolisquen oportunitats reals a l'hora d'accedir en el món laboral, en aquest cas, dins d'activitats de comerç i en l'àmbit de la distribució comercial. Per això donem les gràcies també a les empreses que els han acollit per fer les pràctiques o FCT. Sense dubte treballem per ser Ciutat Educadora».

 

El taller d'habilitats socials s'ha impartit a l'alumnat PFQB d'Activitats Auxiliars de Comerç, compost per joves amb edats compreses entre 16 i 21 anys i que no hagen obtingut el títol de l'ESO. L'objectiu d'aquest PFQB és possibilitar la inserció sociolaboral de l'alumnat i l'adquisició de determinades competències professionals.

 

Els objectius del programa del Taller d'Habilitats Socials impartit en el PFQB, són, en línies generals, conéixer què són les Habilitats Socials i com influeixen en la nostra vida social, la comunicació verbal i no verbal, les barreres i els estils comunicatius, què és l'empatia i l'escolta activa, la identificació i la transformació dels conflictes i com gestionar les nostres emocions per a millorar les relacions interpersonals.

 

El PFQB d'Activitats Auxiliars de Comerç d'aquest curs, és un programa posat en marxa pel Departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, mitjanant una subvenció que l'Ajuntament va rebre per valor de 40406,40 euros per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i que correspon al 84,18% de l'import total del programa.

 

En línies generals, els Programes Formatius de Qualificació Bàsica constitueixen una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l'alumnat que, per algun motiu, no ha pogut aconseguir els objectius previstos en l'Educació Secundària Obligatòria dins de l'ensenyament reglat o que presenta necessitats educatives especials associades a condicions personals que hagen impedit la consecució d'aquests estudis secundaris. Aquests programes s'adaptaran a les circumstàncies personals dels seus destinataris i possibilitaran la seua inserció sociolaboral.

 

Pel que fa a la Formació en Centres de Treball (FCT), l'alumnat d'enguany les farà en empreses com Merkal Calzados, Recanvis Vives i Gifies. Els dits alumnes s'han distribuït en dos grups: el primer del 3 de maig a 21 de maig, i el segon grup del 24 de maig a l'11 de juny. L'horari varia segons l'empresa, així hi ha alumnes que hi van en horari de matí i d'altres en horari de vesprada.

També està previst un Taller d'Autoestima per a desenvolupar amb el mateix alumnat del PFQB dintre projecte d'activitats complementàries i suport educatiu i d'atenció a l'alumnat vulnerable en temps de COVID-19, entre els mesos de maig-juny; els objectius previstos són millorar l'autoconeixement i la percepció d'un mateix i dels altres, l'autoimatge, la valoració del nostre autoconcepte i el respecte i la confiança en les nostres possibilitats.​