La segona edició de la Fira de Formació Professional ha començat este matí en modalitat en línia amb l'objectiu de potenciar i dinamitzar la Formació Professional en el municipi. La presentació de l'activitat, organitzada pel departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, ha comptat amb diversos ponents de diverses àrees, i durant la mateixa s'ha comunicat que el municipi comptarà el curs que ve amb tres cursos nous d'especialització.
En primer lloc, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha donat la benvinguda en l'acte d'inauguració de la II Fira de la Formació de Sagunt, en el qual ha destacat el treball que s'ha hagut de dur a terme per a realitzar-lo i organitzar-lo. Així mateix, també ha agraït a tots els col·laboradors i patrocinadors que l'han feta possible, així com als 24 instituts i 2.000 alumnes que han participat. A més, ha aprofitat per a esmentar els objectius de la formació professional en el municipi i parlar sobre la programació de la fira. «Estem molt agraïts pel suport que ens han donat les direccions generals i la Secretaria Autonòmica. Som una ciutat de sinergies i esforços. Sagunt és Ciutat Educadora en tots els sentits», ha destacat Tarazona.
D'altra banda, el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Manuel Gomicia, ha comunicat una novetat que tindrà lloc en la formació professional del municipi l'any vinent, que és l'oferta de tres cursos nous d'especialització: ciberseguretat en entorns tecnològics, fabricació additiva i cultius segurs. Esta és una formació que es duu a terme una vegada l'alumne ha finalitzat els seus estudis de grau mitjà o superior, i es tracta d'un nivell que es va implantar per primera vegada experimentalment l'any passat.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha conclòs la presentació de la fira destacant «el gran pes que té la formació professional a la ciutat i l'èxit en la seua inserció laboral». Així mateix ha transmés la intenció de «continuar invertint i millorant en este àmbit». En este sentit, també ha destacat el suport amb el qual compta el municipi i ha comentat les accions que es realitzen des de l'Ajuntament, com l'adaptació de la formació que es dona des del departament de Promoció Econòmica, amb l'objectiu de combinar la formació professional amb els recursos de l'Ajuntament, i «així oferir més facilitats per a la incorporació al món laboral», ha afegit Moreno.
D'altra banda, la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius, Comerç i Treball, Teresa García, ha exposat la importància d'atendre de manera prioritària l'FP com a via d'incorporació en el món laboral d'una forma coordinada amb les necessitats de les empreses. A més, ha parlat de la posada en marxa del projecte RESCOP, una plataforma digital que aglutina material didàctic en matèria d'emprenedoria i cooperativisme perquè el professorat tinga al seu abast tot el coneixement necessari per a impulsar la creativitat i emprenedoria de l'alumnat.
En este sentit, el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora (Servei Valencià d'Ocupació i Formació), Enric Nomdedéu, ha comentat aspectes sobre el sistema de formació professional dual, que combina l'aprenentatge pràctic en una empresa amb el teòric en un centre formatiu. A més, ha explicat les diferents accions que es duen a terme des de Labora, on es treballa per a fomentar la cultura de la formació professional.