Este dimecres ha finalitzat el II cicle de jornades formatives que han configurat la primera edició del ‘Programa d'aproximació a l'economia i l'emprenedoria’, una iniciativa promoguda pels departaments d'Indústria, Ciència, Innovació i Universitat i de Promoció Econòmica per a millorar l'educació financera, l'orientació laboral i incentivar l'esperit emprenedor entre la població estudiantil.
En total s'han realitzat 18 sessions de treball en els IES María Moliner, Jaume I, Camp de Morvedre, Centre de Formació Integrat La Laboral i el Col·legi Adventistes amb estudiants d'ESO i Batxillerat, en les quals s'han abordat qüestions d'interés general com són interpretar una nòmina o conéixer els tipus de comptes i targetes bancàries i així millorar la gestió econòmica de la població més jove, entre altres aspectes.
L'edil d'Indústria, Ciència, Innovació i Universitat, Toni Iborra, ha agraït «el gran acolliment que ha tingut esta segona edició» del programa d'educació financera i emprenedoria. I ha afegit: «L'augment de sessions formatives i dels centres que han participat demostren l'interés que té esta formació financera per a la població més jove. Enguany, a més, hem volgut ampliar el programa donant un impuls a l'emprenedoria innovadora amb la participació de la nostra agent d'innovació en estes xarrades».
Precisament l'emprenedoria, i més concretament l'emprenedoria innovadora, ha sigut una de les novetats que el programa ha implementat respecte a la seua primera edició. Mitjançant pràctiques xarrades, l'equip tècnic ha posat el focus a nous projectes innovadors i la sostenibilitat empresarial amb la finalitat de mostrar una nova realitat empresarial on la innovació i la sostenibilitat són elements nuclears.
Este programa s'ha completat amb les sessions grupals d'orientació laboral que ha realitzat personal tècnic del departament de Promoció Econòmica. Estes sessions tenien l'objectiu de donar a conéixer com es desenvolupa una entrevista de treball, les seues fases, les diferents preguntes que poden fer-se i oferir alguns consells que puguen ajudar a afrontar-la satisfactòriament.
Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Raúl Palmero, ha destacat «la predisposició dels centres a col·laborar en estes activitats que van encaminades a completar la formació que habitualment s'impartixen en classes».
«Des de Promoció Econòmica volem que la població més jove tinga el coneixement i les ferramentes adequades perquè l'accés al mercat laboral no siga una barrera. Igualment, este tipus d'actuació ens permet aproximar-nos a l'alumnat i fer-los veure el catàleg de servicis que oferim en matèria de formació i ocupació», ha afegit Raúl Palmero.
Els departaments de Promoció Econòmica i d'Indústria, Ciència, Innovació i Universitat situats en l'edifici de La Gerència (av. 9 d’Octubre, 7), atenen diàriament persones que busquen orientació i formació laboral, a més d'acompanyar en el procés d'emprenedoria i informar de les ajudes existents per a crear noves empreses. La persona interessada pot contactar amb el departament a través del seu correu (promocioeconomica@aytosagunto.es), el telèfon 96 265 58 86 o les xarxes socials del propi departament.