Amb motiu del final del curs el departament d'Educació ha explicat que ha implementat una sèrie de programes durant el curs escolar 2022-2023, l'objectiu dels quals ha sigut impulsar el suport educatiu, fomentar l'autoestima de l'alumnat, reforçar la competència lingüística i previndre l'absentisme escolar.
El regidor en funcions d'Educació, Josep Manuel Tarazona, ha explicat que estos programes, en els quals s'han aprofitat les subvencions de la Conselleria d'Educació, ajuden a superar qualsevol classe de discriminació i «donen impuls a l'accessibilitat universal a l'educació».
Així mateix, Josep Manuel Tarazona ha desitjat un bon estiu, un merescut descans a tota la comunitat educativa i també ha agraït el treball fet: «Entre tots i totes hem aconseguit que Sagunt siga un referent en matèria de Ciutat Educadora dintre del context de Ciutats Educadores del nostre entorn i no oblidem que hem de continuar sent una ciutat de pau i oportunitats».
Totes estes iniciatives per a millorar el sistema educatiu de Sagunt s'emmarquen en sis programes. El primer dels quals s’ha centrat a incrementar el suport escolar i generar hàbits d'estudi en alumnes de 5é i 6é de Primària mitjançant activitats extraescolars. En segon lloc, està el taller de reforç lingüístic i prevenció de l'absentisme que ha estat orientat a l'alumnat nouvingut matriculat en l'ESO. Altre ha sigut el programa d'aula compartida amb el qual s'ha treballat amb 32 adolescents en risc d'exclusió social.
El programa despertador és una mesura d'intervenció i seguiment individualitzats per a previndre l'absentisme escolar, afavorir la inclusió socioeducativa i la igualtat d'oportunitats. També s'ha implementat un programa per a fomentar l’educació emocional i l'autoestima de l'alumnat amb un perfil de vulnerabilitat. Finalment, dins del programa Ciutat Educadora s'han organitzat jornades d'inclusió educativa, iniciatives d'orientació cap a la Formació Professional o activitats de sensibilització mediambiental.