El besnebot de Luis García-Berlanga interpretarà una selecció de les bandes sonores de les seues pel·lícules

El concert serà el 23 de setembre, a les 20 hores en el Teatre de Begoña

El músic Pablo García-Berlanga, besnebot del famós director de cinema espanyol Luis García-Berlanga, interpretarà al piano una selecció de la música de les pel·lícules del cineasta. Serà el dissabte 23 de setembre, a les 20 hores en el Teatre de Begoña (c/ Progrés, 32. Port de Sagunt). L'entrada és gratis i lliure fins a completar aforament, per a tots els públics i amb una duració de 75 minuts.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada, fa una reflexió sobre el cinema de Berlanga: «Des del departament de Cultura hem volgut unir-nos a este homenatge al cinema de Berlanga, a eixes pel·lícules que tant recordem, que hem vist, que hem gaudit a vegades, hem rigut i la major part de les vegades ens han fet reflexionar, pensar, recapacitar sobre moltes situacions de la vida quotidiana».

En 2021 es va complir el centenari del naixement de Luis García-Berlanga, un dels millors directors de cinema espanyols, i el seu besnebot, el pianista Pablo García-Berlanga li vol retre homenatge amb una selecció de música de les seues pel·lícules.

En paraules de Pablo García-Berlanga: «La realització d'este recital m'ha suposat com a pianista el retrobament amb el cinema de Berlanga a través de la seua música. D'una banda, ha sigut un procés intens i emocionant, pels llaços d'unió familiars i els records que tinc de la figura del meu besoncle Luis». Assegura, a més, que li ha suposat un gran treball de recerca, recopilació, adaptació i transcripció. «M'he adonat que també esta música ens compta l'evolució del cinema de Berlanga, i per tant la nostra història: des de les dolces melodies de Esa pareja feliz, fins a les més modernes de París Tombuctú, passant per la música de tint més popular de La Vaquilla o eixa anecdòtica col·laboració de Piazzolla en La boutique». Així mateix, s'ha inclòs una obra inèdita del Maestro Tokó, Pepe Martí Alegre, oncle matern de Berlanga, pianista i un important artista a la València de principis del segle XX.