El Casal Jove acull la Jornada d'Emprenedoria Sostenible i ODS per a tractar els eixos 'Pau i Aliances'

Esta activitat s'engloba dins de l'III Cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible
Imagen 1Imagen 2
​Este matí el Casal Jove de Port de Sagunt ha acollit la Jornada d'Emprenedoria Sostenible i ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), que s'engloba dins de l'III Cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible. La jornada de hui ha versat sobre els eixos "Pau i Aliances" i en ella s'ha presentat una bona pràctica sobre aliances en la qual han participat l'Associació de Comerciants Locals de Sagunt, empreses del municipi, professionals especialitzats en la matèria i l'Ajuntament de Sagunt.

Este cicle compta amb una sèrie de cinc jornades sobre Emprenedoria Sostenible i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), format per quatre sessions comarcals a Alzira, Gandia, Llíria i Sagunt, que han tractat els principals eixos de ODS (Planeta, Persones, Prosperitat i Aliances) i a més compta amb una sessió final al Campus de la Universitat de València. 

La regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha destacat que «per fer front als reptes de la globalització, els espais locals ni tenen la capacitat de promoure polítiques públiques, ni compten amb els recursos que tenen els Estats, però sí que pot realitzar eficients polítiques per atraure finançament als seus territoris o corregir els desequilibris de la globalització. Els espais locals són ideals per iniciar propostes que hui veurem en esta jornada perquè de la interacció dels agents socioeconòmics i el territori sorgixen les millors sinergies possibles. Ningú millor que nosaltres per aprofitar les oportunitats del mercat o solucionar els problemes que este planteja»

La jornada s'ha compost d'una conferència de ‘Els ODS i l'Agenda 2030’ impartida per la catedràtica de Dret Financer i Tributari, Pilar Alguacil Marí, així com d'una taula de conferències moderada per la mateixa en la qual han tractat temes com els ‘Nous Models de negoci i ODS’, impartida per la professora d'Economia Aplicada, Antonia Sajardo Moreno, i ‘Aliances i institucions sòlides: Una oportunitat per a l'Administració Local’, dirigida pel gerent de Novaterra, Emili Altur.

A més, s'ha realitzat una taula de bones pràctiques moderada per Antonia Sajardo en la qual la Fundació Novaterra ha dut a terme la ponència ‘Bones Pràctiques en Fundació Novaterra’ i el Moviment per la pau CV ha realitzat la ponència ‘Bones pràctiques per la pau CV’. Així mateix, l'Associació de Comerciants Locals de Sagunt ha impartit la ponència ‘Bones pràctiques en Associació Comerciants Locals de Sagunt’.

D'altra banda, María José Carrera també ha explicat que per fer front als reptes de la globalització és necessària la implicació de les empreses. «La cultura empresarial ha de canviar i ser més responsable amb l'entorn. Les empreses de hui dia han de treballar en valors de marca que les posicions amb els valors actuals com el respecte a les persones, la sensibilitat mediambiental, el voluntariat o la pau, que és del que hui parlarem. Jornades com les de hui perseguixen este objectiu i visualitzar com des del món empresarial es poden dur a terme iniciatives que afavorisquen el desenvolupament sostenible».

Les jornades estan organitzades per la Universitat de València a través de l'Aula Empresocial, amb finançament de la Diputació de València i la col·laboració de Divalterra. A més, es realitzen de manera híbrida, ja que es duen a terme de manera presencial i retransmesa per internet a través de la plataforma BlackBoard Collaborate (BBC) de la Universitat de València.