Sagunt recupera el subministrament elèctric
La Policia Local ha desenvolupat tasques de seguretat ciutadana al llarg de tota la nit sense que s'hagen produït incidents
Unes jornades científiques que tenen com a objectiu promoure la cultura i els estudis científics i tècnics entre l'alumnat de 4t d'ESO, mitjançant tallers pràctics, xerrades i mostres
El Casal Jove del Port de Sagunt és la seu del Camp de Morvedre de les jornades científiques Connecta amb la Ciència de la Universitat Jaume I amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. Este projecte, té com a objectiu promoure la cultura i els estudis científics i tècnics entre l'alumnat de 4t d'ESO, mitjançant tallers pràctics, xerrades i mostres. Cada any, es realitzen a les diferents seus universitàries del programa Campus Obert, per facilitar l’accés dels centres situats en comarques més allunyades de la capital com Els Ports (Morella i Vilafranca); Nord (Vinaròs); Interior (Sogorb) o Camp de Morvedre (Port de Sagunt).
Este matí, s’han inaugurat les jornades amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor d’Educació, Jose Manuel Tarazona, i representants de la UJI. Les jornades al Camp de Morvedre tindran lloc els dies 3, 4, 7, 8 i 11 de novembre, i els centres que hi participaran son: el Col·legi Adventista ,l’IES Vall de Segó, l’IES Eduardo Merello, l’IES Jaume I, l’IES Clot de Moro, l’IES Jorge Juan, el Col·legi María Inmaculada FEC i l’IES Maria Moliner.
L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha indicat que «estes jornades es realitzen perquè volem que l'estudiantat conega totes les possibilitats, i a vegades sembla que la ciència és una mica més difícil, però la realitat és que és un àmbit de la societat imprescindible per a continuar innovant i avançant, i a més és un àmbit que particularment a Espanya ens costa trobar professionals que estiguen formats en eixes disciplines» i és per això que esta opció «us permetria el dia de demà tindre moltes portes obertes, i a més, el necessitem com a societat per a continuar avançant».
El regidor d’Educació, Jose Manuel Tarazona, ha explicat que «vindran durant els pròxims cinc dies, diferents centres educatius i instituts de tota la comarca a aquestes jornades. Estes xarrades les impartirà el professorat de l'UJI amb l'objectiu d'obrir les portes de la universitat i tinguen coneixement del que es fa en ella, ja que la vida és un constant procés de decisió i l'estudiantat de 4t de l'ESO està en un moment de prendre decisions en matèria personal i professional», amb el propòsit de «trobar un futur que els agrade dins de les seues expectatives i coneixement». Es tracta de «projectes educatius integradors i igualitaris», ha destacat.
La programació comença hui amb l’estudiantat del col·legi Adventista, amb un total de 60 estudiants de 4rt d’ESO, formant 3 grups de 20 persones. Es realitzaran tres tallers sobre: Descobreix les matemàtiques en el cinema i les sèries de TV, Visualització de fluids a alta velocitat i Construcció de gratacels de paper i cartó. També es realitzaran dos tallers per a l’IES Vall de Segó, a Benifairó de les Valls, amb 40 estudiants, formant dos grups de 20 persones. En este cas es realitzaran els tallers La pila d’hidrogen i Mirant la llum des d’una altra òptica.
Demà continuarà el programa amb l’estudiantat de l l’IES Eduardo Merello, un total de 63 estudiants de 4rt d’ESO, formant 3 grups de 21 persones, i de l’IES Jaume I, amb un grup de 24 estudiants. Els tallers que realitzaran són: La pila d’hidrogen, Programem amb Sucre, Mirant a la llum des d’una altra òptica i Nous materials d’enginyeria.
Les activitats de la programació es reprendran dilluns, 7 de novembre, amb l’IES Clot del Moro, aproximadament 80 estudiants distribuïts en 4 grups de 20. Els tallers que realitzaran son: La pila d’hidrogen, Programem amb Sucre, Nous materials d’enginyeria i Crea els teus propis videojocs. El dimarts, 8 de novembre, serà el torn dels IES Jorge Juan, aproximadament 51 estudiants, formant 3 grups de 17 persones, i 25 del Col·legi María Inmaculada FEC, els quals realitzaran els tallers de: Programem amb Sucre, La pila d’hidrogen, Construcció de gratacels de paper i cartó i Sally, un sistema per a la detecció de fragilitat. Serena, un sistema per a la detecció de la solitud no desitjada.
Finalment, el divendres 11, l’estudiantat de Maria Moliner, un total de 80 estudiants, formant 4 grups de 20 persones, farà els tallers de: Pot l’aigua delatar-nos si ens hem portat malament?, Crea els teus propis videojocs, Visualització de fluids a alta velocitat i Com la psicologia i les noves tecnologies t’ajuden a perdre la por a parlar en públic.
El programa Connecta amb la Ciència, en marxa des de l’any 2012, està organitzat per la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica i el programa Campus Obert del Servei d'Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat de la Universitat Jaume I, amb la col·laboració de professorat de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de la Facultat de Ciències de la Salut. Enguany, s’emmarca en el projecte MEDNIGHT GTS, finançat per la Comissió Europea a través del programa Horizon MSCA and Citizens 2022 (acord de subvenció Nº 101061179).
La Policia Local ha desenvolupat tasques de seguretat ciutadana al llarg de tota la nit sense que s'hagen produït incidents
Seguint indicacions del Govern d'Espanya, el grup de treball d'Emergències comarcal determina la suspensió de l'activitat lectiva
Totes dos equips base van aportar esportistes a les seleccions autonòmiques per al campionat estatal i a més les cadets del BM Morvedre es van proclamar campiones de la Minicopa de la Reina