El Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros encara la seua recta final

Este espai, situat en l'Oficina de Turisme del Port de Sagunt, suposarà comptar amb un punt d'arribada i partida per a aquelles persones que realitzen la Via Verda i permetrà donar a conéixer la història del Patrimoni Industrial del municipi


Recreació virtual del Centre d¡Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros

La delegació de Turisme està finalitzant el Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros, un espai expositiu i interpretatiu format per dos sales situades en la primera planta de l'Oficina de Turisme del Port de Sagunt (avinguda Mediterrani, 67).

La creació d'este centre està emmarcada en el Pla de Dinamització Turística del Camp de Morvedre, el qual està gestionat pel departament de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt i finançat per tres administracions públiques, Turisme Comunitat Valenciana, Patronat Provincial de Turisme de València i Ajuntament de Sagunt.

El Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros és un espai únic que permetrà donar a conéixer la comarca del Camp de Morvedre i l'origen del Port de Sagunt a través de la via verda com a element vertebrador. Per a això, es comptarà amb panells interactius, vídeos i fotografies antigues entre d’altres.

En este sentit, per a la regidora de Turisme, Natalia Antonino, este espai suposa un pas molt important per a posar en valor el nostre patrimoni industrial, «donant a conéixer la nostra comarca i comptant amb un punt d'arribada i partida per a aquelles persones que realitzen la via verda, augmentant la qualitat del producte de cicloturisme amb el conseqüent benefici econòmic que comportaria el desenvolupament d'este».

En l'actualitat, l'antiga via minera s'ha reconvertit en una ruta cicloturista a la qual arriben turistes de diferents punts d'Europa. El Centre d'Interpretació permetrà descobrir, recórrer i experimentar la via verda des del seu origen, el Port de Sagunt, ja que esta es va crear per a transportar el mineral des de les mines d'Ojos Negros (Terol) fins al Port de Sagunt per a exportar-ho a Anglaterra.