El centre infantil de Villar Palasí suspèn les seues activitats a causa de les inundacions en les instal•lacions

L’alcalde, Francesc Fernàndez, ha assegurat que la Conselleria adjudicarà les obres del nou col•legi infantil en un màxim de sis mesos
Imagen 1Imagen 2
Este matí, l'escola infantil de Villar Palasí s'ha vist obligada a suspendre les seues activitats a causa de les inundacions esdevingudes a les instal·lacions del col·legi, provocades per les fortes precipitacions. 
 
Al lloc han acudit l'alcalde Francesc Fernàndez i també el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, qui ha confirmat en un primer moment la comunicació sobre la suspensió de les classes i la situació general del centre a la direcció territorial de la Conselleria.

Per la seua banda, Francesc Fernàndez ha declarat que “la situació que estem vivint en aquests moments en l'escola infantil de Villar Palasí és autènticament vergonyosa, jo com a alcalde de la ciutat, sent vergonya de tenir unes instal·lacions educatives tan precàries. Els nostres xiquets i xiquetes no es mereixen, de cap manera, estar en esta situació que evidentment ve generada per una política absolutament nefasta per part del Partit Popular”.
 
 
Els alumnes i les alumnes del centre infantil han sigut traslladats al col·legi Villar Palasí com a mesura provisional, com així confirma Fernàndez “la nostra obligació ha sigut donar una solució immediata i ara, evidentment, es tracta de traslladar als alumnes a l'escola de Villar Palasí (la qual es troba a escassos metres), però evidentment també cal donar una solució per a aquestes escoles prefabricades i barracons als quals ens tenen acostumats.”
 
El consistori ha traslladat immediatament la seua disconformitat a les autoritats de la Conselleria perquè puguen adoptar una solució definitiva, la qual passa per la construcció del nou centre infantil de Villar Palasí el més prompte possible i aquestes han tingut una resposta immediata per part de la Conselleria. Segons afirma el propi alcalde, “ens hem posat en contacte amb la Conselleria i han enviat a dos tècnics per a fer una valoració i també hem parlat amb el responsable sobre la solució definitiva i, a dia de hui, podem assegurar que la Conselleria ja està fent l'última revisió del projecte i probablement les obres s'adjudicaran en sis mesos”. Per a Francesc Fernàndez aquesta és una grandíssima notícia ja que “la tan desitjada escola infantil de Villar Palasí va a començar les seues obres abans de que acave l'actual curs escolar, així que per fi podem veure la llum”.
  
S'ha d'aclarir que CIEGSA éra l'encarregada de realitzar aquestes obres, però per diversos motius no s'han pogut realitzar fins a hui. Fernàndez afirma en aquest cas que “com ja sabem, l'empresa CIEGSA es troba subjecta a un procés de revisió perquè s'han comès moltíssimes irregularitats, algunes molt greus, com la desaparició de diners procedents de la Unió Europea per a la construcció d'infraestructures educatives, però en qualsevol cas ja han pogut assegurar que Villar Palasí està entre les obres prioritàries i que en sis mesos, com a molt, s'adjudicaran les obres i definitivament tindrem el problema solucionat”.
 
D'altra banda, han sigut diverses les incidències ocorregudes en el dia de hui. En primer lloc, el Consistori ha hagut de retirar 17 vehicles que es trobaven estacionats en el riu Palancia, a pesar que es va informar des de la vesprada d'ahir als veïns de la localitat que no deixaren els seus automòbils en eixa zona degut a que molts barrancs desguassen en el riu i al fet de que el pantà del Regajo anava a obrir les seues portes de manera imminent. En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament han informat que es va a procedir a realitzar el cobrament de l'import pel servei de retirada a cadascun dels propietaris dels vehicles per part de la grua. 
 

En segon lloc, han sigut diverses les zones on s'han registrat desbordaments en el sistema de clavegueram i també on els arbres s'han enfonsat, com per exemple en l'avinguda Camp de Morvedre, així com també un vehicle s'ha quedat atrapat en l'avinguda Europa afectat per aquest temporal de vent i pluja, el qual ha portat a la Policia Local a procedir a tallar les zones on es registren els majors problemes d'inundació. Per la seua banda l'estació de pluviometria de Vila María (zona dels partidors) ha arribat a registrar una marca de 77 litres per metre quadrat.
 
En este sentit, aquest matí s'han reunit també tots els responsables del CECOPAL que és l'òrgan de coordinació municipal de les actuacions de preemergència i emergència de la localitat, per a adoptar una sèrie de mesures de prevenció en cas que la situació empitjore. Segons l'alcalde, “ens hem reunit tots els responsables de seguretat de la ciutat per si la situació es complica i estem adoptant tot un seguit de mesures que hem de coordinar entre tots. Si hi ha un altre tipus d'incidència, avisarem a la població per si la situació de Gota Freda s'allarga, com a mínim, fins demà i tornar a reiterar la demanda de prudència per part de tots els veïns i veïnes, especialment en el cas del riu perquè no deixen els vehicles i que no travessen ni el propi riu ni els barrancs, perquè l'aigua està baixant pel riu i podria haver-hi alguna situació de perill”.