El Col·lectiu de la Marxa a Peu del Camp de Morvedre programa una marxa amb motiu de Sagunt Capital Valenciana de la Romanització

La marxa eixirà del mercat de Sagunt i recorrerà diferents paisatges en els quals es podrà observar el patrimoni natural, l'històric, l'agrícola i l'etnològic


 

El Col·lectiu de la Marxa a Peu del Camp de Morvedre juntament amb col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt organitza la “XV Marxa a Peu pel Camp de Morvedre, a Sagunt” que enguany recorrerà diferents paisatges en els quals es podrà observar el patrimoni natural, l'històric, l'agrícola i l'etnològic; amb motiu de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització per part de les Corts Valencianes. El dissabte a partir de les 8 de matí s'iniciarà la marxa que permetrà als participants veure restes de diferents civilitzacions com la ibera, romana, jueva, musulmana, cristiana, napoleònica, a més d'edificis de règim liberal, defenses republicanes de la Guerra Civil, cultius de tarongers i grans zones de creixement urbà no ocupades que actuen com a vertaders parcs i espais lliures.

 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat que “en l'edició d'enguany la marxa se centra en la ciutat de Sagunt amb motiu de la declaració de la ciutat com a Capital Valenciana de la Romanització i per açò és una marxa que girarà al voltant del Castillo, que entrarà per dins del teatre i que jo crec que és molt interessant que la gent participe perquè és una activitat que se suma a les accions que estem realitzant amb motiu de posar en valor el nostre patrimoni”. 

En tan sol 14 quilòmetres de recorregut es podran veure més de 2.000 anys d'història. Concretament, la marxa començarà en el Mercat Municipal de Sagunt situat en la Plaça Cronista Chabret (La Glorieta) i recorrerà l’Alquería l’Aigua Fresca, Sant Cristòfol, l’Assut de Pedres Blaves, la Muntanyeta de Pesta amb els seus arbres centenaris, les defenses republicanes del cim de la muntanyeta, el Camí Ibèric, la Muralla Ibèrica. La marxa també passarà per pedreres històriques com la Pedrera Iberica de Tragant, el Mur de Santa Ana, el Calvari Nou, el Teatre Romà, el Cementeri Jueu, l’Esperó del Castell, la Casa Ibera, el Aljub iber, les restes de la Albacara, la Porta Ferrissa i la Jueria.

La durada de la marxa serà d'aproximadament cinc hores i el recorregut compta amb una altitud màxima de 144 metres. Durant l'acte hi haurà “musciamarxa” amb Sergi Contrí i amb Francesc Burgos i la Pop (la casa calba). A més, s'arreplegaran donacions voluntàries d'aliments no peribles (arròs, pasta, llegums) per al Centre Solidari d’Aliments de Sagunt. 


En la inscripció a la marxa s'inclou el menjar, un plat d'olla que es podrà gaudir en el Col·legi Villar Palasí, una xocolatada que es podrà gaudir en el Mercat Municipal, a més de diferents punts d’avituallamient al llarg del recorregut. Els participants hauran de portar coberts, plats i gots propis.