El Col·legi San Pedro i el Cicle Formatiu de Conservació del Medi Natural han treballat conjuntament en la plantació d'arbres a la ciutat

L'activitat és un projecte d'Aprenentatge per Servei (APS) i s'ha realitzat este matí en la zona de paellers pròxima a la Gerència
Imagen 1
El primer curs d'educació primària del Col·legi Sant Pere ha realitzat este matí un projecte d'Aprenentatge per Servei (APS) que ha comptat amb la col·laboració de l'alumnat del Cicle Formatiu de Conservació del Medi natural de l'IES Alt Palància de Sogorb i de la Societat Anònima de Gestió (SAG) de l'Ajuntament de Sagunt. La iniciativa ha consistit en la plantació d'arbres en la zona de paellers pròxima a la Gerència.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor delegat la Societat Anònima de Gestió (SAG), Roberto Rovira, han visitat este matí la zona, on han pogut comprovar el treball que realitzen les noves generacions per a cuidar el medi ambient.

Darío Moreno ha indicat que «esta acció és especialment interessant perquè suposa una motivació per a l'alumnat dels cicles formatius i per als més xicotets i xicotetes, que veuen com gràcies al seu treball poden ajudar a cuidar de la natura. És important que les noves generacions aprenguen valors i ens ajuden entre tots i totes a generar un món més sostenible».

L'activitat ha consistit a plantar diversos arbres entre diversos grups formats per quatre persones, dos estudiants del cicle i dos alumnes del col·legi. Este projecte ha sigut triat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, dins dels Projectes d'Innovació Educativa per al curs 2020. Des del Col·legi Sant Pere han explicat que «en estos temps tan difícils per a l'educació, volem fer vore com es poden desenvolupar activitats motivadores i que donen servei la nostra Comunitat».

D'altra banda, Roberto Rovira ha destacat que «estes iniciatives entren dins del compromís de l'empresa pública amb la formació i conscienciació dels més xicotets i xicotetes sobre els nostres espais verds. Implicar la ciutadania, en este cas als xiquets i xiquetes, en el desenvolupament i millora dels nostres espais verds és una garantia per al futur del nostre entorn natural més urbà. Des de la SAG continuarem apostant per esta mena de propostes, per a tindre una ciutat més participativa, habitable i sostenible».