El Consell Agrari de Sagunt a través del SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) ha contractat 69 persones per a millorar camins i séquies del municipi i així evitar els problemes relacionats amb els riscos com les inundacions o els incendis. Les tres zones principals d'actuació són: Gausa, la zona de Montíver i una zona més baixa de Montíver prop d´Almardà. Els treballadors es divideixen en 6 grups amb 10 persones per cadascun, i un capatàs, aproximadament.
La primera zona d'actuació transcorre en la partida de Montíver entre els camins de Torreta, Rodamilans, Montíver i les seues interseccions en els polígons 31 i 32 del terme municipal de Sagunt. Les accions que es duran a terme seran bàsicament la restauració de cunetes, reparació de defectes en el ferm i condicionament de la xarxa de camins de la partida amb la finalitat de facilitar l'accés i circulació de vehicles pesats. Tot açò mitjançant la creació d'un equip de treball format per 24 persones, 3 capatassos i 21 peons, en un total de 62 dies aproximadament. L'actuació comença l'1 de juliol i acabarà el 31 d'agost
La segona zona és la part baixa de Gausa, la seua actuació transcorre entre el camís de Gausa i Llíria i les seues interseccions, en els polígons 41, 42, 81 i 82 del terme municipal de Sagunt. Les actuacions preses per a esta zona són les mateixes que en l'anterior, així com el nombre de treballadors, la durada i començament de l'actuació.
L'última zona afecta a les principals séquies superficials del sistema hidràulic existent en el municipi, tractant-se de la Séquia del Rei i la Séquia de Gabau, en la zona baixa de Montíver. En esta actuació el Consell Agrari pretén mitjançant la creació d'un equip de treball format per 22 persones (2 capatassos i 20 peons), facilitar l'evacuació de l'aigua al mar i evitar riscos d'inundació en èpoques de gota freda. La durada i començament de l'actuació és la mateixa que en les anteriors.
Segons afirma el president del Consell Agrari i regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, “Com tots els estius, contractem a 69 persones per a fer un treball que s'està fent tots els anys, que és la neteja de camins per a evitar primer la brutícia i bàsicament evitar que puga haver-hi algun perill o algun problema en els incendis o focs, perquè les vores dels camins solen ser un tema complicat. La novetat enguany és que en compte de contractar-los per un mes els contractem per a dos mesos, i la manera d'organitzar-ho és molt senzilla, són 69 persones, dels quals 6 fan de capatassos, per tant generen 6 grups de 10 persones aproximadament, i els hem distribuït en 3 àrees d'actuació, dues evidentment agrícoles, que són la zona Gausa baixa i la zona de Montíver i després una tercera en la zona més baixa de Montíver al voltant d´Almardá que és on hi ha més perill d'incendis perquè hi ha molt matoll. Quan s'acaben aquestes zones passarem a una zona més de l'interior, però és més complicat per les condicions laborals que tenen estos treballadors.”