El Consell Local Agrari de Sagunt, en col·laboració amb la regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha organitzat una sèrie de tallers en relació amb els horts urbans ecològics amb l'objectiu d'establir les bases per a poder dur a terme tots els treballs que són necessaris per a cultivar el teu propi hort urbà ecològic. Els horts urbans són espais a l'aire lliure o interior destinats al cultiu de verdures, hortalisses, fruites, llegums, plantes aromàtiques o herbes medicinals, entre altres varietats, a escala domèstica.
La part teòrica s'impartirà en la sala d'actes del Consell Local Agrari de Sagunt (plaça de la Trinitat, 2), mentre que la part pràctica s'impartirà en el recinte municipal d'horts urbans (carrer Albert Einstein). L'horari de tots els tallers serà de 16 a 19 hores. Esta iniciativa no sols està dirigida als usuaris dels horts urbans municipals, sinó que està dirigida a tot el públic que desitge assistir.
La presidenta del Consell Local Agrari, Ana María Quesada, ha expressat: «Continuem amb la línia d'aprenentatge, d'ensenyament, de comunicació i de transmetre el saber fer que vam iniciar en el Consell Local Agrari amb les jornades tècniques agràries. Esta vegada ho fem de la mà d'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) per a parlar sobre horts urbans i com treballar-los». A més, ha destacat la voluntat de l'Ajuntament en què «recuperen la filosofia per a la qual este Ajuntament els va crear en el seu moment». Ana María Quesada també ha afegit: «Estem treballant tant en la part del manteniment com en la part de l'acompanyament als qui es queden esta parcel·la per a treballar-la». Finalment, la presidenta del Consell Local Agrari ha agraït a l'IVIA per vindre fins a Sagunt per a ensenyar «tot allò que consideren que necessitem saber».
El primer taller és el 19 d'abril, en el qual es coneixeran els planters i la preparació del terreny per als cultius d'estiu. El següent taller serà el 26 d'abril, en el qual es treballarà el reg, el trasplantament i les primeres cures a les plantes. El 29 de maig s'aprofundirà sobre l'associació de cultius i incompatibilitats i el control de plantes adventícies. El 25 de juny, el taller serà sobre l’erradicació de plançons inadequats, la poda i les cures. I, finalment, el 23 de juny es coneixerà el mètode de recol·lecció, la post collita i el compostatge. Tots estos tallers seran impartits per la biòloga i docent de tallers d'Agricultura, Mª Ángeles Redón, i el tècnic de l'Estació Experimental Agrària de Vila-real, Jorge de la Concepción.
Per a poder assistir és necessari inscriure's mitjançant la web https://portalagrari.gva.es/es/formacio-i-transferencia/proximos-cursos. Per a més informació pot contactar amb l'organització mitjançant el número de telèfon 96433 6620 o el correu esexag_vilareal@gva.es.