Des del departament de Trànsit i Mobilitat Urbana s'ha iniciat el procés que permetrà adjudicar en els pròxims mesos els servicis d'autobús urbà, per a això s'ha contractat l'assistència tècnica de l'empresa CPS, Infraestructuras, Movilidad y Medio Ambiente, S.L. Esta empresa avaluarà l'actual servici de transport urbà de Sagunt i elaborarà un Projecte de Servici Públic de Transport.
En estos moments s'està desenvolupant la segona part d'esta assistència que inclou, entre altres aspectes, la realització de tres tallers de participació ciutadana. Els tallers tenen l'objectiu d'incorporar les necessitats de la població en el disseny del futur sistema de transport urbà. A més, per a aconseguir els objectius plantejats es revisarà el resultat realitzat en la primera fase i es treballarà sobre les mesures a incloure en el projecte mitjançant el procediment conegut com a pluja d'idees.
Estos tres tallers estan destinats a diferents col·lectius específics. Un primer taller destinat al teixit empresarial i comercial, que serà el 16 de maig a les 15.30 en el Centre Cívic. El segon taller està destinat a la ciutadania en general i serà el 18 de maig a les 18.30 a la biblioteca del Casal Jove del Port de Sagunt. Finalment, el tercer taller està destinat per a persones amb diversitat funcional, i es realitzarà el 24 de maig a les 9.30 en el Centre Cultural Mario Monreal.
Per a poder participar-hi, sols cal anar a l'hora i lloc el dia de la cita. La duració de cada taller estarà condicionada pel nombre d'assistents, no obstant això, està previst que no excedisca de les 2 hores.
Els participants tractaran temes com el grau de satisfacció amb el servici, la seua opinió sobre el transport públic actual i una recopilació de propostes sobre el futur d'estos servicis.
En els tallers es debatrà en xicotets grups que compartiran els seus resultats amb la finalitat de construir conclusions generals. En les consultes específiques es treballarà la relació entre mobilitat i economia, així com l'accessibilitat.
La visió, experiències i conclusions generals de cadascun dels grups participants, permetrà a l'equip tècnic compondre un escenari general sobre la base de les diferents necessitats de les persones que utilitzen el servici i la seua motivació per a fer-ho.
El departament de Trànsit i Mobilitat Urbana s'ha posat en contacte amb la la Federació Comarcal d'Associacions de Comerciants del Camp de Morvedre (FACOSA) i l'Associació Empresarial del Camp de Morvedre ASECAM, i través de la delegació de Promoció Econòmica, amb el Consell Econòmic i Social (CES), per a difondre la realització d'estos tallers, destinats a empreses, entre diferents associacions i òrgans empresarials.
D'altra banda, també s'ha posat en contacte amb el Centre d'Educació Especial Sant Cristòfol i la residència i centre de dia Nuestros hijos per a donar a conéixer els tallers específics per a persones amb diversitat funcional.