El Desafío Transibérico finalitza la 9a etapa a Sagunt

L'esportista encarregat del repte, Fernando Plaza, va participar en la festa de clausura de les escoles d'esport municipal

Divendres passat, 1 de juny, va tindre lloc l'arribada del Desafío Transibérico a Sagunt. L'esportista que està portant a terme la carrera, Fernando Plaza, va arribar a les 12.30 hores al poliesportiu municipal d’internuclis, on va ser rebut per la tècnica d'Esports Elena Azpilicueta.
 
Una vegada a Sagunt, tant Fernando Plaza com els seus companys de caravana van descansar i van poder repostar. A més d'oferir-los menjar i sopar, el departament d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt els va facilitar l'accés a les instal·lacions del poliesportiu d’internuclis per a la higiene personal. L'esportista havia realitzat la 9a etapa del repte, amb eixida a Alzira i arribada a Sagunt, fent un tram del recorregut corrent i un altre amb bici.
 
Aqueixa mateixa vesprada, en agraïment, l'esportista Fernando Plaza va participar en una carrera en la festa de clausura de les escoles esportives. En preguntar per les seues motivacions, Fernando Plaza va assegurar que la seua intenció és “demostrar a la gent, que després d'un accident o una malaltia, pot fer el que es propose”, ja que ell mateix va patir un accident, que ho va deixar amb un 41% de discapacitat. A més, el Desafío Transibérico té la finalitat de recaptar fons per a l'associació cordovesa Sonrisa de Lunares, que “ajuda als pares de xiquets discapacitats que no tenen recursos econòmics”. Ja en la jornada següent, tant l'esportista com els seus acompanyants, es van engegar cap a Alcossebre.
 
 
Un repte per tot Espanya
 
Amb la finalitat de recaptar diners per a l'associació Sonrisa de Lunares i el Centre de Rehabilitació “Michelle González” (Còrdova), el Desafío Transibérico de Fernando Plaza té com a objectiu recórrer tot Espanya, alternant entre el running i el ciclisme. D'esta forma, l'esportista realitzarà un recorregut triangular que durarà 38 etapes, eixint i arribant a Còrdova, amb els vèrtexs a Portbou, Santander i Tarifa, i amb un total de 3782 quilòmetres. Amb els diners recaptats, l'associació espera poder comprar dos màquines de rehabilitació: una que regenera cèl·lules mare, i una altra que consistix en un vestit mèdic que genera electroestimulaciones als pacients amb paràlisis.