El festival #MésQueMurs encara la tercera setmana amb una gran varietat d’activitats

L’actuació musical del grup La Dinamo, la intervenció d’AVOCAM i la “Mésquellanes” en el bulevar de Churruca i el concert familiar de Trobadorets formen part de la programació d’este cap de setmana
Imagen 1Imagen 2

La tercera edició del festival d'art urbà #MésQueMurs de Sagunt encara ja la seua tercera setmana amb activitats programades per a tot el cap de setmana. Este festival, que fins al moment ha deixat bon sabor de boca en totes les activitats que s'han anat realitzant estos dies arrere, està organitzat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració del col·lectiu local d'artistes urbans MDR.


 

Concretament, les activitats d'este cap de setmana començaran demà, divendres 18 de maig, amb el grup La Dinamo i la seua actuació musical Music on cycles, espectacle de funky en moviment, una activitat organitzada per la regidoria de Cultura. Serà a les 20 hores en l’Alameda del Port de Sagunt quan este grup de músics sobre rodes trenquen els esquemes amb un concert d'alt voltatge i una festa trepidant a ritme de funk. Amb les seues bicicletes i la seua música en directe La Dinamo es mou i convidarà al públic a ballar.

El dissabte, a partir de les 18 h, AVOCAM (Associació de Voluntariat del Camp de Morvedre) continua amb la seua intervenció en el bulevard del carrer Churruca, en el Port de Sagunt. Sota el nom de “Mésquellanes”, realitzaran una intervenció de street art basat en llanes i teles, #grafiti tèxtils en els quals substituïxen les pintures i els esprais per llanes.


Per al diumenge, a les 12 h en els Jardins del Casino Gerència, s'ha organitzat un concert familiar amb la banda Trobadorets, grup de rock infantil dirigit, principalment, a xiquets i xiquetes de 3 a 11 anys. A més de l'actuació musical, durant el matí també es realitzaran tallers infantils de grafiti.

 


 

Murals que continuen en marxa

És important recordar que, a pesar que el primer gran mural d'esta tercera edició del festival ja està liquidat i es pot contemplar en la paret del col·legi Mediterrani, encara continuen pintant-se altres dos murals més, un d'ells en l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt a càrrec d'Imón, i un altre en la façana del Mercat de Sagunt, de la mà d'Elías Taño.​

 

 

Imón és un artista malagueny amb un estil senzill però efectiu i que aporta molta frescor a les seues obres. Per la seua banda, Elías Taño és un dissenyador gràfic i il·lustrador canari, resident a València, implicat en iniciatives i col·lectius diversos d'art i socials. Està realitzant un mural juntament amb diferents col·lectius del municipi, com el projecte Mil.Una, una iniciativa de cerca d'ocupació i desenvolupament professional per a dones en el qual col·labora el departament de Serveis Socials de l'ajuntament, o altres programes com el Seafi, amb adolescents en risc d'exclusió social, o amb els estudiants del batxillerat artístic de l'IES Clot del Moro, als quals este matí ha impartit una classe.


Estes col·laboracions amb l'artista suposen un treball similar al que es va desenvolupar a Xile, abans i durant la dictadura de Pinochet, a través de les brigades artístiques Ramona Parra que els il·lustradors i muralistes treballaven, mà a mà, amb diferents col·lectius com a camperols, obrers de fàbrica o estudiants.​