Exposicions, tallers, xarrades, documentals i llibres pel Dia Internacional de la Dona 2025 a Sagunt
La programació es prolongarà des de febrer fins a finals d'abril i tindrà el seu punt central en la manifestació del 8M
El Fòrum d'Indústria de Sagunt, organitzat pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt, està celebrant hui la seua segona edició a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de la Fundació Bancaixa Sagunt. En esta ocasió, la temàtica que ha abordat la jornada ha sigut Responsabilidad Social Corporativa (RSC) y empresa valenciana: hacia un modelo de empresa comprometida con el desarrollo sostenible, una visió social que aproxima el món empresarial als objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
La regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha inaugurat la jornada i ha explicat que després de la situació de la COVID, les empreses han demostrat ser «generoses i amb una enorme capacitat de reacció. Ho han fet sabent que les interaccions hui dia són més fortes i este és terreny de joc de la RSC i el perquè és ara més necessària que mai». La RSC ajuda a identificar i anticipar riscos i reforçar la resiliència de les organitzacions, ha indicat.
En este sentit, Carrera ha destacat que «nosaltres, com a institució, sempre estarem fent costat a les empreses que aposten per este model de ser i de fer, i per això vull oferir-vos des d'ací tot el nostre suport perquè, des de l'àmbit de les nostres possibilitats i competències, treballem junts per a crear una societat més justa, més col·laborativa i sostenible».
Respecte a la importància de la RSC quant a la seua vinculació amb el clima, la salut i l'economia, i, per consegüent, a la productivitat i al desenvolupament socioeconómic, Carrera ha destacat que les empreses han pres consciència d'este missatge i han assumit la necessitat d'un canvi en el seu paradigma empresarial per a incorporar valors de sostenibilitat i justícia social a la seua imatge corporativa, així com el relacionat amb transparència en els processos d'elaboració, condicions justes i equitatives en el treball i respecte mediambiental. «Les empreses que tinguen este compromís estaran sent responsables, però també estaran guanyant un ampli espectre de persones consumidores que reclamen estos valors empresarials», ha afegit.
La jornada ha començat amb una presentació a càrrec de la Comissió de Responsabilitat Social de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM). Després, ha continuat amb dues ponències: La empresa ante la Agenda 2030, per la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil; i Los perfiles de la RSC y su realidad en la Comunidad Valenciana: hacia un modelo de empresa comprometida y sostenible, per la professora titular d'Economia Aplicada, Antonia Sajardo.
El programa contínua amb una taula redona moderada per la periodista María José Gimeno, titulada Exemples de bones pràctiques de RSC, en la qual han participat les empreses Saggas, Lafarge Holcim, Arcelor Mittal i Carrefour
Portal web de difusió d'oportunitats i oferta d'àrees industrials
Paral·lelament, l'Ajuntament de Sagunt ha complementat l'organització d'este Fòrum amb la creació del portal web Sagunt Empresarial, (http://saguntoempresarial.sagunto.es/), una eina desenvolupada pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial que pretén ser un espai de servici on conéixer l'oferta i serveis de sòl industrial, i un lloc de trobada on les empreses ja existents en el territori puguen crear interaccions.
Este lloc web compta amb un llistat detallat de les empreses situades en les diferents àrees industrials de Sagunt, amb informació de contacte i del perfil d'estes, així com de les infraestructures i servicis de què disposen estos espais. A més, i gràcies a una eina visual d'última generació, es pot veure la disponibilitat de parcel·les per a possibles nous inversors.
La plataforma oferix també dades de les àrees empresarials de Sagunt per facilitar la presa de decisions des de la perspectiva de la inversió; un catàleg de beneficis fiscals per a facilitar a les pimes la seua implantació, creixement i consolidació; un servei d'atenció a les persones emprenedores; i un altre d'ajuda a empreses en la cerca de perfils professionals.
L'II Fòrum d'Indústria de Sagunt està organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt i compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; la Fundació Bancaixa Sagunt; l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM); i AulaEmpresocial.
La programació es prolongarà des de febrer fins a finals d'abril i tindrà el seu punt central en la manifestació del 8M
L'empresa Llop Proyectos Integrales SL obté la major puntuació per a resultar adjudicatària del contracte per un import de 3,9 milions d'euros
L'actuació està emmarcada en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació i finançada pels fons Next Generation de la Unió Europea