Este matí, l'alcalde de Sagunt i regidor de Medi Ambient, Darío Moreno, ha participat en el Fòrum de Sostenibilitat Ambiental organitzat per l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) que ha tingut lloc a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de la Fundació Bancaixa Sagunt. Una trobada en la qual han participat la presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed i la directora general del Cambi Climàtic, Celsa Monrós, a més d'altres personalitats. Durant la jornada s'ha posat de manifest la necessitat de col·laboració per a trobar solucions, aconseguir objectius en matèria de sostenibilitat ambiental i compartir experiències positives.
Durant la jornada, s'ha parlat de buscar mesures que es puguen adoptar a nivell local per a mitigar el canvi climàtic i fer reflexionar a les empreses sobre el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental, perquè la tinguen en compte en els seus processos de presa de decisions. A més, també s'han tingut en compte altres territoris per a prendre com a models de mobilitat sostenible, de simbiosi industrial i de solucions basades en la naturalesa.
Durant la seua intervenció, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que: «Quan parlem de sostenibilitat parlem de moltíssim més que dels nostres paratges naturals. Per descomptat que sostenibilitat és també intentar cuidar de totes les joies mediambientals que tenim a les nostres ciutats i el nostre país. Però realment ens hem adonat que quan parlem de sostenibilitat, parlem d'un concepte de sistema en el qual no ens vegem abocats a la ruptura d’ell mateix. Amb el ritme de consum i de producció que tenim, lamentablement el nostre planeta té uns recursos finits, i que per tant el sistema com tal no és sostenible; i això requerix que pensem en una nova forma d'economia, en unes transformacions estructurals que ens porten precisament a una societat que siga sostenible».
En este sentit, el primer edil ha continuat parlant de l'últim estudi realitzat per l'Ajuntament de Sagunt, en el qual el resultat era que el 70% de la petjada de carboni del municipi ve generada per la pròpia indústria, per això ha apel·lat a les empreses al fet que «si realment volem arribar a una transició, que a més siga justa i que no perjudique, sinó que permeta a les nostres empreses estar en una posició d'avantatge respecte a altres empreses a nivell mundial, és imprescindible que treballem conjuntament. Per a arribar, en primer lloc, a l’objectiu d'economia sostenible, però també perquè siguem capdavanters a nivell mundial en esta transició ecològica».
Així mateix, Moreno ha donat l'enhorabona per la iniciativa a ASECAM, així com agraït haver fet participe a l'Ajuntament de totes les iniciatives i de totes les expressions d'interés en les quals han estat treballant. També, ha manifestat el seu agraïment a les empreses i sindicats presents, i traslladat el missatge que «des de la perspectiva de col·laboració conjunta és des de la qual podem avançar i realment no sols aconseguir els objectius que ens proposem, sinó arribar a ser un referent per a altres zones del país».