La regidoria d'Igualtat convoca la 17a edició del Premi a la Falla més Igualitària de Sagunt
El termini per a presentar sol·licituds està obert i finalitza el 20 de febrer
El festival està organitzat per les regidories de Cultura i de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la companyia Hongaresa Teatre
Hui s'ha presentat en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt la programació de la tercera edició del Festival Al Crepuscle, que es desenvoluparà del 19 al 22 de juny a la torre del Grau Vell. Esta edició estarà composta per cinc actuacions teatrals i dos musicals. El festival, que organitzen les regidories de Cultura i de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, compta amb la col·laboració de la companyia Hongaresa Teatre, la Generalitat Valenciana, l'Autoritat Portuària de València i Saggas.
En la presentació del festival han participat la regidora de Cultura, Ana María Quesada; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; els directors artístics del festival d'Hongaresa Teatre, Paco Zarzoso i Lola López; l'autor de Las cartas de Ulpiano, Pedro Luis Alonso; i l'autora de Los que comen tierra, Mafalda Bellido, de la companyia La Zafirina.
Al Crepuscle és un festival la particularitat essencial del qual el fa únic, ja que les representacions se celebren en caure la vesprada, sense llum artificial, en els dies pròxims al solstici d'estiu. És un festival que aprofita el trànsit entre el dia i la nit, batejat pels directors de fotografia com «l'hora màgica». A més, i segons ha explicat Lola López, es tracta d'una proposta sostenible i arrelada als orígens del teatre fet amb llum natural. És també un festival que potencia els espais escènics a l'aire lliure i el gaudi de l'experiència artística, tant per als espectadors i les espectadores com per als i les artistes.
Ana María Quesada ha destacat que, com és habitual, el festival «tindrà lloc al voltant de la màgia de la nit de Sant Joan». A més, ha fet una crida a la ciutadania perquè gaudisca de les representacions «en un entorn diferent del qual solem fer de teatre i de música» i ha destacat la «qualitat» de les actuacions.
Per la seua banda, Natalia Antonino, ha definit el festival com «diferencial», no sols per l'entorn del Grau Vell, que és «únic», sinó també «per la representació de manera sostenible». Així mateix, ha ressaltat que es tracta d'un esdeveniment allunyat del «turisme massificat» i que «té una qualitat fora del comú».
D’altra banda, Paco Zarzoso ha afirmat: «Crec que s'ha convertit en una cita ja important per als veïns, perquè en una època com la nostra que necessitem tant la cultura, crec que el festival el que té de bell és trobar-nos amb els veïns i altres persones que venen al voltant del joc de l'art de la cultura amb el crepuscle».
A més, Zarzoso ha parlat sobre la temàtica que envolta enguany al festival: «L'any passat va ser Sòcrates el filòsof que ens va inspirar dos espectacles. I enguany el que dona unitat a la filosofia és que parlarem de les víctimes del franquisme i és el que unirà dos treballs meravellosos amb l'espectacle».
La programació d'esta edició d'Al Crepuscle començarà el dimecres 19 de juny amb la interpretació del disc de folk / jazz Endevina, d'Eixa, un projecte d'Isabel Latorre. Este disc va ser guardonat amb el Premi Carles Santos de la Música a Millor Disc de Fusió i Mestissatge. El dijous 20 es representarà una obra de teatre íntim, anomenada Las cartas de Ulpiano, una actuació sobre les cartes que Ulpiano Alonso, veí del Port de Sagunt i de tradició socialista i sindical, enviava a la seua dona des de les presons de Sagunt en les quals va romandre 7 mesos després de la Guerra Civil; i una altra obra anomenada Castroponce, de Pablo Rosal, un monòleg que pretén ser una reconstrucció d'un simposi sobre teatre polític dut a terme l'any 2015 en la xicoteta localitat de Valladolid, Castroponce.
Per al divendres 21, es tornarà a representar l'obra Las cartas de Ulpiano, i a més hi haurà una actuació musical de Paco del Pozo, ‘Flamenco bajo el crepúsculo’, un recital íntim de cant flamenc junt amb una experiència que fusiona la passió del flamenc amb la màgia de vesprejar i un recorregut pels principals pals del flamenc. Finalment, el dissabte 22 es representarà de nou l'obra de teatre íntim Las cartas de Ulpiano, i també es podrà gaudir de l'obra de la companyia La Zafirina, Los que comen tierra, una representació que pretén donar veu als qui no la tenen, als morts de la nostra història recent, i que va ser guardonada amb el premi al Millor Text Teatral en els Premis Valencians de les Arts Escèniques d'enguany.
El termini per a presentar sol·licituds està obert i finalitza el 20 de febrer
En esta visita s'ha comprovat l'estat dels centres, per a conéixer les seues necessitats de primera mà i poder continuar treballant conjuntament
L'atleta es va proclamar a l'octubre campió d'Espanya de Milla, establint un nou rècord, i va obtindre el bronze en el campionat d'Espanya de 5K