La segona edició del Music Port Fest es va celebrar el passat cap de setmana en l’Espai La Nau del Port de Sagunt amb la concurrència de més de 12.000 persones arribades, en la seua majoria, de poblacions pròximes, però també de ciutats com Madrid, Barcelona, Saragossa i altres llocs d'Espanya. D'esta manera, després del debut de l'any passat amb 8.000 assistents, l'esdeveniment es consolida com una de les cites musicals de referència de l'estiu a la Comunitat Valenciana.
Cal assenyalar que un dels objectius de les empreses organitzadores, que compten amb el patrocini de l'Ajuntament de Sagunt i la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, és recuperar este espai singular i convertir-lo en un punt de trobada ciutadana i cultural. Així, els elements emblemàtics i característics de l'emplaçament, com l’Alt Forn i la Nau, han sigut testimonis privilegiats de tots els concerts i les activitats desenvolupades durant el passat cap de setmana.
Durant dos jornades, el públic ha pogut disfrutar de tres escenaris equipats amb potents equips de so i llums. A més, la zona d'acampada, els espais de restauració i la zona VIP Alhambra -amb chill out i plataforma elevada des d'on seguir les actuacions- han format part dels servicis complementaris del festival. Tot això ha contribuït a dinamitzar esta àrea industrial de més de 30.000 m2 d'alt valor històric i patrimonial.
D'altra banda, i segons les primeres estimacions, la celebració de la segona edició del Music Port Fest hauria tingut un impacte econòmic de més de tres milions d'euros. L'esdeveniment també hauria contribuït a activar als agents del tercer sector de la zona (proveïdors, hostaleria, restauració, etc.). Finalment, el festival hauria generat la creació de més de 300 llocs de treball directe i indirecte en les últimes setmanes.
Izal i Mando Diao, els caps de cartell
En el vessant musical, els assistents van poder disfrutar de prop de 24 hores de programació en tres escenaris diferents: Flor de Caña, Mala Vida i LaDársena Electronic Club (Cutty Sark). En els dos primers es van concentrar les actuacions de grups i solistes, mentre que en l'últim es van donar cita els amants de la música electrònica per disfrutar amb les sessions de Djs internacionals i locals.
El grup madrileny Izal va protagonitzar l'actuació més esperada del festival en la nit de dissabte. El quintet va desgranar el repertori del seu últim treball, Autoterapia, i va recuperar els seus grans èxits en la seua única cita en la Comunitat Valenciana durant l'estiu. Un dia abans, els suecs Mando Diao també havien assaltat l'escenari Flor de Caña amb el seu indie ballable i un gran desplegament d'energia i efectes.
També s'ha de destacar l'excel·lent acolliment que van tindre Miss Caffeina, amb l'àlbum Oh Long Johnson i Viva Suècia, amb algun avanç del que serà el seu pròxim disc, ‘El miracle’. El magnetisme de Carlos Sadness, la poesia de Rayden, l'emotivitat de Anni B Sweet, acompanyada per membres de Rufus T. Firefly, i la desimboltura de Cariño van ser unes altres de les notes destacades de la programació.
D'altra banda, s'ha de destacar el protagonisme de formacions valencianes com Gener, Mueveloreina, Fru Katinka, Yo Diablo, Tin Robots, Mr. Perfumme i Freak Frogs. A més, el festival va celebrar una festa el dissabte al matí en el Pantalán Beach Club de la platja del Port de Sagunt amb l'actuació de Mantequilla Voladora, formació guanyadora del concurs musical Morvedre Rock.
LaDársena Electronic Club (Cutty Sark), una de les novetats més importants del Music Port Fest 2019, va congregar el públic amb més ganes de ballar. Gràcies al col·lectiu valencià theBasement, els assistents van poder gaudir dels sets de referents de la cultura de club europea com Axel Boman, Kórnel Kovács i Pedrodollar (del segell suec Studio Barnhus), així com del B2B (Back to Back) de Steffi i Virginia. Per part seua, els Djs locals Sierrra, Goalmaker, Aapaes, Whatever, Boranimals i Toni Copas es van encarregar de mantindre la pista en moviment en tot moment.
Finalment, el festival continua apostant per altres vessants artístics més enllà de la música. D'esta manera, la valenciana Belén Segarra va fer una de les seues intervencions a l'entorn de l’Espai La Nau. Així, els murs del Music Port Fest es van tenyir de colors àcids i personatges sobrenaturals. S'ha de recordar que la il·lustradora també es va encarregar de dibuixar els cartells de l'esdeveniment amb el disseny de l'agència Nocions Unides.
Des de l'organització ja s'està pensant en la pròxima edició 2020 que continue el camí de situar Sagunt i el Camp de Morvedre en la ruta de festivals espanyols del període estival, amb la música de qualitat i la cultura com a principals reclams.