El nou aulari infantil del Col·legi CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo ja està finalitzat

Esta nova infraestructura educativa ha suposat una inversió de quasi 1,3 milions i compta amb huit aules climatitzades i una sala multiusos, a més d'àmplies zones d'recreu

Les obres de construcció del nou aulari infantil del col·legi Victoria i Joaquín Rodrigo de Port de Sagunt han finalitzat oficialment, ja que l'acta de recepció de la construcció ja ha sigut signada pels equips tècnics de l'Ajuntament de Sagunt i de l'empresa adjudicatària després de la visita d'inspecció al nou centre escolar. Els regidors de Contractació i Inversions, Javier Raro, i d'Educació, Raúl Palmero, van participar en la visita d'esta nova infraestructura educativa de la ciutat.

L'any passat van començar les obres del nou aulari d'infantil del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, la construcció del qual es va adjudicar per 1.298.590,74 euros (IVA inclòs) i ha sigut executada per l'empresa Globalkee SL, junt amb l'empresa CPM Construccions, Pintura i Manteniment SAU, constituïdes en unió temporal d'empreses amb el nom UTE CEIP Rodrigo. L'obra està finançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant.

L'actuació ha consistit en la construcció d'un edifici annex al centre, d'una sola planta i amb dos patis. Compta amb dos aules de primer cicle de 50 metres quadrats cadascuna; sis aules de segon cicle de 50 metres quadrats cadascuna; una aula per a xicotets grups de 25 metres quadrats; una sala d'usos múltiples de 50 metres quadrats; una sala per als equips docents de 13 metres quadrats; huit lavabos per a l'alumnat inclosos en les aules, un altre lavabo per als equips docents i un altre més per a persones amb mobilitat reduïda i personal no docent o extern.

També compta amb un magatzem, un habitació de neteja i un altre de fems, així com una sala d'instal·lacions o sala de calderes. S'ha inclòs, a més, una zona de jocs per a l'alumnat de primer cicle de 100 metres quadrats i una altra per a xiquets i xiquetes de segon cicle de 300 metres quadrats. Les instal·lacions exteriors tenen 200 metres quadrats coberts amb porxos i una superfície de 250 metres quadrats de voreres perimetrals.

El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha expressat: «Recepcionem l'aulari de Victoria i Joaquín Rodrigo, un centre molt desitjat i demandat per la comunitat educativa, ja que este emplaçament se situava en la Plaça Ibèrica i estava a més de 700 metres del col·legi de primària». A més, ha ressaltat la importància de «que esta inversió s'haja realitzat i així tots els alumnes d'infantil puguen disposar d'unes instal·lacions adequades a la seua formació i edat, que a més se situen en els voltants del seu centre de primària».

El regidor de Contractació i Inversions, Javier Raro, ha destacat la col·laboració entre diferents departaments: «és una obra emmarcada dins del Pla Edificant, que hem dut a terme des del departament de Contractació amb la col·laboració d'altres departaments municipals, principalment Educació, però també Manteniment, Activitats, etcètera». També ressalta els beneficis que portarà esta nova infraestructura: «És una satisfacció per a l'Ajuntament haver finalitzat esta obra, que permetrà millorar la qualitat educativa en el nostre municipi. En este cas, parlem de huit noves aules d'infantil integrades en l'antic col·legi. Portar este Aulari infantil des de la seua localització anterior ací és un assoliment per a millorar la qualitat educativa del nostre municipi».