El periodista Juan Serrano presentarà el seu llibre ‘Ética del periodismo español’ a Sagunt

La presentació tindrà lloc dijous que ve, 23 de novembre, a les 19.30 hores en el Centre Cultural Mario Monreal


El periodista Juan Serrano presentarà dijous que ve, 23 de novembre, el seu llibre Ética del periodismo español. Análisis de las 100 primeras resoluciones de la Comisión de Arbitraje, Quejas y Deontología de la FAPE. L'acte, que té aforament limitat, començarà a les 19.30 hores en l'Aula 2 del Centre Cultural Mario Monreal. En la presentació del llibre participaran com a ponents el exalcalde de Sagunt i diputat en Les Corts, Alfredo Castelló; el professor de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, Hugo Aznar; i l'autor del llibre, Juan Serrano.
 
Juan Serrano (Sagunt, 1964) és un professor, periodista i doctor en Comunicació i llicenciat en Periodisme per la Universitat CEU Cardenal Herrera, i màster en Ètica i Democràcia per la Universitat de València. Com a docent ha impartit classes en els graus de Comunicació Audiovisual i Publicitat i RR. PP. en la UCH-CEU, i de postgrau en la Universitat Catòlica de València. També ha intervingut en diversos congressos i seminaris sobre ètica i autoregulació. Com a periodista ha treballat en el diari Las Provincias, en la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i en Les Corts Valencianes. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació en premsa, ràdio i televisió. Actualment compagina les classes universitàries amb un programa de ràdio a València.
 
El treball de Serrano parla sobre l'exercici del periodisme a Espanya i el compliment, o no, dels codis deontològics. Tal com arreplega la ressenya editorial del llibre “el periodisme amb majúscules és aquell que es fa per informar a la ciutadania d’acord als cànons ètics determinats en els codis deontològics. L'observança de la norma deontològica no solament servix per establir pautes rectes de comportament, també per dignificar la professió en revestir-la de credibilitat i prestigi. No obstant açò, els codis ètics necessiten òrgans de supervisió i control que, per una via menys coactiva que la del dret, vigilen el seu compliment. I eixe és l'especial comesa i la gran labor que a Espanya està realitzant des de 2005 la Comissió d'Arbitratge, Queixes i Deontologia de la FAPE”.
 
La ressenya també afig que “amb l'anàlisi de les seues 100 primeres resolucions presentem una mica més que una recopilació de deu anys de treball (2005-2014). És una radiografia que ens ha permés conéixer els dèficits deontològics de la professió espanyola a través de les denúncies dels propis afectats, saber quins són els preceptes ètics vulnerats pels periodistes, en quins mitjans s'infringix més el Codi Deontològic de la FAPE o, d'altra banda, com exercix el seu treball la Comissió d'Arbitratge, Queixes i Deontologia del Periodisme. Però, sobretot, el resultat d'este treball hauria de servir per millorar els estàndards deontològics de l'activitat periodística a Espanya”.