El Pla de dinamització turística del Camp de Morvedre desenvolupa la 'Ruta de la Séquia Major'

L'objectiu d’este projecte és crear una ruta vertebradora de la comarca valent-se d'itineraris i camins ja existents, així com crear ramificacions que connecten tots els municipis
 


Amb un recorregut de quasi 60 quilòmetres i seguint l'eix del riu Palància i de la Séquia Major, el Pla de dinamització turística del Camp de Morvedre, cofinançat per la Diputació de València, l'Agència Valenciana de Turisme i l'Ajuntament de Sagunt, ha desenvolupat una ruta que recorre tota la comarca i que posa en valor el patrimoni històric, etnològic i natural lligat al riu Palància i a la Séquia Major.

 

L'objectiu d’este projecte és crear una ruta vertebradora de la comarca tenint com a eix el riu Palància i valent-se d'itineraris i camins ja existents com la Ruta dels Aljubs o la Ruta de l’Aigua. Així mateix, se cerca connectar amb els camins senyalitzats com GRs o la Via Verda i crear ramificacions que permeten connectar amb tots els municipis de la comarca.

 

La regidora de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino, assegura que amb esta ruta “posem en valor el ric patrimoni hídric de la comarca. A més, aprofitant el riu Palància i la Sèquia Major potenciem el turisme de naturalesa. Vivim en una comarca amb uns recursos naturals interessantíssims i volem visibilitzar-los”.

 

La ruta comença en el naixement de la Séquia Major i consta de quatre trams: el primer i més extens, amb una longitud de quasi 25 quilòmetres, comença a Algar del Palància, finalitza a Sagunt i recorre la Baronia Alta destacant recursos hídrics existents com llavaners o molins. Del traçat principal ixen dos branques, la que comunica la ruta amb el Centre d'Educació i Voluntariat Casa Penya, a través del Camí del Codoval i Les Valls fins a la Marjal d’Almardà, i la que travessant Sagunt arriba al Centre d'Educació Ambiental i la Marjal dels Moros. Finalment, s'ha dissenyat una variant que ix d’Algímia, travessa Torres-Torres i es dirigix pel marge esquerre del riu cap a Estivella. Este últim té una longitud de quasi 9 quilòmetres i connecta amb el traçat principal amb el que es pot establir un recorregut circular.

 

Amb la creació d'esta ruta s'ha desenvolupat un treball de localització dels principals recursos hídrics existents en la comarca.