El ple acorda sol·licitar a ADIF-RENFE un descompte als bitllets d'anada i tornada en la línia de rodalies C6

La moció, presentada pel Grup Municipal Socialista en el Ple, va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics
Imagen 1Imagen 2
 
 El Ple de l'Ajuntament de Sagunt va acordar per unanimitat, a proposta del PSOE, una moció per a reclamar a la companyia ferroviària ADIF-RENFE l'aplicació d'un descompte raonable (entorn del 20%) als bitllets d'anada i tornada en la línia de rodalies C6, la qual uneix València amb Castelló i té parada en el nostre Municipi.
 
La línia de rodalies C6 és utilitzada diàriament per centenars de veïns del nostre municipi, i un dels elements essencials, perquè els veïns seguisquen utilitzant aquest transport públic, és que el seu ús resulte econòmicament assequible.
 
No obstant açò, segons explica la moció presentada pel Grup Socialista, actualment ens trobem amb un context curiós, ja que el trajecte de Sagunt a València - anada i tornada (60 km aproximadament)- resulta més barat realitzar-ho en automòbil (sobre 6 €) que amb el tren de rodalies, el bitllet senzill del qual té un cost de 3,70 € tant per a l'anada, com també per a la tornada.
No obstant açò, al comprar el bitllet complet (anada i volta) no s'aplica cap tipus de descompte ja que costa exactament la mateixa quantitat que comprant els bitllets solts. És a dir, el bitllet senzill costa 3,70 € mentre l'anada i tornada, just el doble, 7,40 €.
No sembla raonable que, allò que era profitós fins al mes de febrer d'aquest mateix any, quan hi havia un descompte del 20% en els bitllets d'anada i tornada de dilluns a divendres, haja desaparegut.
Per a poder fomentar el transport públic, a més de donar un bon servei, i unes bones condicions de mobilitat i accessibilitat, també és necessari donar unes bones condicions econòmiques.