El Ple aprova la moció de suport als treballadors de Serpusa acomiadats d'Arcelor Mittal

La proposta presentada per Esquerra Unida ha sigut aprovada amb el vot a favor de tots els grups polítics
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt, celebrat este jueves 27 de desembre, ha aprovat per unanimitat de tots els partits polítics la moció presentada pel grup municipal d'Esquerra Unida que demana un suport a la reivindicació seguida pels treballadors i treballadores de la cooperativa Serpusa, acomiadats de la factoria Arcelor Mittal. L'acord plenari inclou que es trasllade la moció a la Generalitat Valenciana, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu i les exigències que plantegen els treballadors a l'empresa Arcelor Mittal amb la finalitat de resoldre al més prompte possible este conflicte.

L'acord plenari inclou una esmena de Compromís perquè l'Ajuntament continue treballant i col·laborant amb les parts implicades per a trobar una solució entre les dos empreses.

Roser Maestro, com a portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida del País Valencià, va presentar esta moció a través de la qual va explicar que des del mes de novembre, “els treballadors i treballadores de la cooperativa Serpusa, depenent de la factoria Arcelor Mittal de Sagunt i dedicada a la producció en la citada empresa, es troben en ple conflicte després de la reclamació de mesures de 29 treballadors de l'empresa que davant una possible cessió il·legal de treballadors, s'estan organitzant i prenent partit en defensa dels seus drets laborals”.

Destacava la proposta, també, que “la primera d'estes mesures és una denúncia col·lectiva contra Arcelor Mittal en entendre que s'ha produït una vulneració de drets fonamentals davant una possible cessió il·legal de treballadors, la qual cosa ha provocat, quasi en cadena, l'acomiadament de 22 d'estos treballadors denunciants”. L'actuació, afirma la moció, no es reduïx únicament als i les denunciants, ja que és una pràctica consolidada que ha vingut afectant la plantilla de Serpusa durant un llarg temps, algun d'estos treballadors amb fins a 22 anys seguits treballant en la factoria d'Arcelor, per la qual cosa, en este cas, el que procedix és reconéixer-los l'antiguitat i assumir-los com a empleats propis i com a plantilla fixa.

Finalment, el text de la proposta recalca que durant dècades s'està produint esta situació, amb un tracte discriminatori, amb salaris inferiors, sense calendari laboral, sense vacances i sense estabilitat. I afig que estos acomiadaments es produïxen en un període de baixada de producció; no obstant això, este descens sol ser habitual el mes de desembre, per la qual cosa no s'entenen els acomiadaments més que com una sèrie de represàlies per la denúncia plantejada.