El Ple aprova per unanimitat l'adhesió a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere

Una acció més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones i una coordinació dels recursos són algunes de les prioritats d'esta Xarxa
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt va aprovar ahir, en sessió plenària ordinària, que Sagunt s'adherisca a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere. La proposta naix de l'àrea d'Igualtat i va aconseguir la unanimitat en les votacions.
 
La Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere té com a finalitat aconseguir una acció més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones que es puga donar en els municipis de la província de València, així com possibilitar una acció coordinada i transversal que assegure una resposta eficaç, ràpida i homogènia en la intervenció amb dones víctimes de maltractaments.
 
Atés que l'Ajuntament de Sagunt reunix tots els requisits mínims inicials establits a l'article 20 del Reglament de Creació i Funcionament de la Xarxa (BOPV núm. 52, 14-III-18) i els seus terminis (disposar d'una regidoria d'Igualtat amb un Reglament Intern per a la Transversalitat de Gènere), i que es compromet a complir els requisits de permanència en la Xarxa, i a subscriure els compromisos establits en l'art. 2 del Reglament de Creació i Funcionament de la mateixa, amb el compromís que ha demostrat Sagunt any rere any en la lluita contra la violència masclista, per tot açò va proposar l'adhesió resultant favorable.
 
La finalitat de la Xarxa és garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés als recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, millorant així la qualitat de vida de les dones de la província, en general, i de les dones i dels seus fills i filles que han patit o patixen violència de gènere, en particular, independentment de la seua zona de residència, implicant els poders públics en les actuacions dirigides a l'eradicació de la violència de gènere.
 
Segons l'informe de la proposta, l'Ajuntament és conscient que les administracions locals són les institucions fonamentals en la prevenció i en la lluita contra la violència de gènere per la seua proximitat amb la ciutadania i amb les seues necessitats, per este motiu considera imprescindible i necessari posar en marxa mesures integrals de prevenció, sensibilització i intervenció que permeten impulsar el treball en Xarxa entre la Diputació de València i els diferents municipis per a aconseguir eradicar la violència que patixen les dones.
 
Per este motiu, l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'àrea d'Igualtat, oferix una atenció integral a totes les dones que estan o han estat exposades a situacions de violència de gènere. També es treballa en l’àmbit preventiu amb la formació que s'impartix en els centres educatius i en les campanyes de sensibilització i informació dirigides a tota la ciutadania. La violència de gènere és un problema de caràcter públic que afecta tota la societat en el seu conjunt, per la qual cosa la seua eradicació ha de ser un dels objectius fonamentals de tots els poders públics i una obligació que correspon als governs i les administracions en el marc de les seues competències corresponents.