El Ple aprova per unanimitat sol·licitar a l'Estat una nova revisió a la baixa del valor cadastral de les vivendes

Se sol·licita perquè han transcorregut cinc anys des de l'entrada en vigor dels valors cadastrals derivats de l'anterior procediment de valoració col·lectiva de caràcter general
Imagen 1
 
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt, convocat este dilluns amb caràcter extraordinari, ha aprovat per unanimitat sol·licitar a l'Estat una nova revisió a la baixa del valor cadastral dels habitatges i d'altres béns immobles urbans.

La proposta suposaria una rebaixa del valor cadastral dels habitatges que, multiplicat pel tipus impositiu que aplica cada ajuntament, dóna com a resultat l'import del rebut de l'Impost de Béns i Immobles que paguen els ciutadans.

L'ajuntament sol·licita l'aplicació d'estos coeficients perquè han transcorregut cinc anys des de l'entrada en vigor dels valors cadastrals derivats de l'anterior procediment de valoració col·lectiva de caràcter general i hi ha diferències substancials entre els valors de mercat i els que van servir de base per a la determinació dels valors cadastrals vigents. A més, esta petició es comunicarà a la Direcció General del Cadastre abans de la data estipulada, és a dir, el 30 de maig de l'exercici anterior a aquell per al qual se sol·licita l'aplicació dels coeficients.

El delegat d'Hisenda de l'Ajuntament de Sagunt, Enric Ariño, ha presentat esta proposta al Ple que contempla una futura reducció del 7% del valor cadastral dels béns immobles de la localitat. Així, l'ajuntament sol·licitarà al cadastre una reducció d'este valor cadastral. L'aplicació a estos valors cadastrals dels béns immobles urbans del terme municipal de Sagunt, del coeficient que per al seu decrement establisca a este efecte la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2020.

Es tracta d'una demanda molt sol·licitada des de fa un temps pels ciutadans de Sagunt, ja que en el municipi s'estaven aplicant uns valors de referència dels immobles dels anys en què la bambolla immobiliària era més alta, la qual cosa implicava que el valor dels immobles fóra molt alt. És per això que l'ajuntament, després de cinc anys des que es va fer l'última valoració per part de l'oficina del cadastre, ha sol·licitat un coeficient reductor, la qual cosa suposarà en la pràctica una reducció del 7% del valor cadastral actual.