El Ple aprova un nou conveni entre l'Ajuntament de Sagunt i l'Autoritat Portuària de València

El nou document preveu una inversió màxima de cinc milions d'euros en el pantalà i l'ús públic ciutadà del moll Nord
Imagen 1Imagen 2
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat, amb 20 vots a favor de Compromís, EU, ADN-Morvedre, PSPV, IP, Cs, i Grup No Adscrit, i amb l'abstenció del PP, el nou conveni entre el consistori i l'Autoritat Portuària de València (APV) per a la integració urbana de la zona nord del port marítim, que ara presenta una modificació puntual pel que fa a l'aprovat pel Ple de la corporació el passat 13 de juliol de 2018. El document, aprovat en la sessió del 4 d'octubre, serà portat a la pròxima reunió del consell d'administració de l’APV per a la posterior aprovació.
 
Este conveni té com a objecte el mateix que l'aprovat el passat 13 de juliol de 2018. En primer lloc, promoure la millora de la integració urbana de la zona nord del port marítim comercial de Sagunt i articular l'ampliació del port en la zona sud. En segon lloc, comprometre a les parts signatàries en la consolidació d'una estratègia d'augment de la competitivitat del port marítim de Sagunt sobre la base d'una solució coordinada de tots els seus accessos per carretera i ferroviaris, de les infraestructures de subministrament necessàries per al funcionament de l'activitat portuària i de potenciació del desenvolupament logístico-portuari de la zona, en el qual té una especial incidència Parc Sagunt i la seua integració amb el Port de Sagunt. I, finalment, establir les formes per a aconseguir un major coneixement de la realitat portuària per part dels veïns i veïnes de la ciutat de Sagunt i una millor integració en la ciutat del personal de l'Autoritat Portuària de València.
 
L'Autoritat Portuària es compromet, així, a realitzar la rehabilitació del pantalà, incloses les seues connexions per als vianants i viàries. Per a açò durà a terme en primer lloc, l'estudi de viabilitat estructural i el corresponent projecte de rehabilitació que estaran ultimats abans de la fi de 2018. Posteriorment ho executarà per fases en funció del resultat del mateix.
 
La quantitat que aporta l'Autoritat Portuària de València s'estableix en un import màxim respecte de l'execució del projecte de 5 milions d'euros. D'esta forma, la redacció tant de l'estudi com del projecte de rehabilitació del Pantalán i els seus accessos es finalitzaran dins dels sis mesos següents a la data en la qual el conveni reporta eficaç i, en tot cas, abans de la finalització de l'exercici 2018, licitant-se a continuació les obres, sent la voluntat d'ambdues parts que la Zona Nord es destine a usos ciutadans i estiga oberta a l'ús general, realitzant les mateixes quantes actuacions siguen precises a tal fi.
 
A este efecte, dins de les competències de l'Autoritat Portuària en matèria de planificació portuària i a través dels instruments previstos legalment, l'Autoritat Portuària de València es compromet a dur a terme les actuacions tendents a permetre a la ciutadania l'accés lliure a la zona del moll nord i l'ús interacció Port-Ciutat en la mateixa, garantint la deguda compatibilitat amb l'activitat portuària i una vegada extints els títols d'ocupació del domini públic portuari existents en esta zona que pogueren veure's afectats.
 
L'Ajuntament de Sagunt, una vegada rehabilitat el pantalà per l'Autoritat Portuària de València, assumirà la seua gestió integral, garantint un ús i estat adequat del mateix, així com les degudes condicions d'accés i permanència i el manteniment de tota la instal·lació, a excepció de l'estructura del mateix de la qual es farà càrrec l’APV, fins a un límit màxim anual de 30.000 euros.
​​

El Castell de Sagunt tindrà un nou pla director

23 de gener 2025

Darío Moreno ha mantingut una reunió amb la subdirectora de l'Instituto del Patrimonip Cultural de España per a coordinar futures actuacions en el patrimoni històric del municipi