El Ple aprova una declaració institucional de suport als damnificats del Marroc i Líbia

L'Ajuntament mostra la seua solidaritat i compromís amb les persones afectades per estes catàstrofes naturals

El ple de la Corporació Municipal de Sagunt, en la seua sessió d'ahir, 5 d'octubre, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de suport als damnificats pel terratrémol al Marroc i per les inundacions a Líbia.

Així, s'ha acordat, en primer lloc, traslladar tota la solidaritat i afecte a la població marroquina, líbia, i a quantes persones s'hagen vist afectades pel sisme, i es fa extensiva als residents a Espanya i Sagunt. A continuació, sumar-se a les iniciatives d'ajuda a la població per a pal·liar les terribles conseqüències del terratrémol. També s'ha acordat posar-se a la disposició del Govern d'Espanya i de la Generalitat Valenciana, amb tots els mitjans, per a col·laborar en qualsevol tipus d'actuació humanitària, en el marc dels mecanismes d'ajuda activats. Així mateix, s'ha aprovat l'acord de mostrar respecte i admiració cap a totes les organitzacions i persones que es troben treballant en les tasques de rescat i salvament, i posar a la seua disposició tot el que siga possible per a col·laborar en allò que es considere oportú.

El passat 8 de setembre el Marroc va patir un devastador terratrémol d'una magnitud de 6,8 graus en l'escala Richter que va afectar principalment el sud del país i que va deixar milers de morts i ferits, així com importantíssims danys materials. També este mateix setembre, la població de Líbia ha resultat afectada pel pas d'un altre fenomen de la naturalesa, el cicló Daniel, ocasionant terribles inundacions.

En la declaració aprovada, el Ple manifesta: «Des de l'Ajuntament de Sagunt volem transmetre les nostres condolences i solidaritat a totes les víctimes i les seues famílies, així com a tota la comunitat d'origen marroquí i libi resident a Espanya i, per descomptat, a la nostra ciutat».

Així mateix, ressalta que Espanya va ser el primer país a oferir la seua col·laboració al Regne del Marroc, i el primer al qual es va dirigir el país veí en demanda d'ajuda i cooperació i explica que «de fet, eixe mateix dissabte van començar a enviar-se recursos, destacant un contingent de l’UME, així com un equip de Bombers Units Sense Fronteres compost per professionals voluntaris de tot el país». S'afig, a més, que poc després es van activar les xarxes d'ajuda, amb destacada presència de l'àmbit local. El document indica que el Govern d'Espanya «ha coordinat amb les autoritats de Líbia l'enviament de material de protecció i neteja que ajude a les labors de rescat després de les inundacions, ajudant a previndre la propagació d'infeccions».