El Ple de l'Ajuntament de Sagunt aprova estudiar l'optimització dels recursos educatius de la ciutat

La moció insta que es procedisca a convocar el Consell Escolar Municipal perquè a la vista de les dades realitze una proposta a la Conselleria

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat incrementar les places educatives de batxillerat i formació professional mitjançant l'optimització dels centres educatius existents a la ciutat.

La moció, presentada per José Tomás Serrano, regidor de VOX, va ser aprovada per PSOE, PP, IP, VOX i Compromís per Sagunt i el vot en contra d'EU-Podem.

El text aprovat, proposa “instar la delegació d'educació de l'ajuntament de Sagunt al fet que, al més prompte possible, analitze i facilite als grups municipals les dades actuals de places existents en la formació professional de la nostra ciutat: places ocupades, places vacants, ràtio d'alumnes per aula, identificant-se els mòduls existents per famílies, les vacants, les llistes d'espera per cadascun d'ells i nombre d'alumnes que per no impartir-se a la nostra ciutat es veuen obligats a desplaçar-se a altres centres d'altres municipis”. I que una vegada es dispose de les dades sobre l'FP a la nostra ciutat, per part de l'Ajuntament “es procedisca a la convocatòria del consell escolar municipal perquè, prèvia deliberació i anàlisi d'estos, es trasllade a la Conselleria la seua proposta sobre les alternatives que optimitzen els recursos actualment existents per a reduir ràtios i ampliar l'oferta educativa”.

A més, junt a estos dos punts anteriors, també es van aprovar dos punts proposats pel PP i acceptats per VOX, en els quals “insten la inspecció educativa que emeta informe sobre les alternatives de millora de ràtios i ampliació de l'oferta en la formació professional de la nostra ciutat, donant trasllat d'este a la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, així com a este Ajuntament i als seus grups municipals”. I “proposen donar compte a este ple del grau de compliment d'aquesta proposició en el termini màxim de tres mesos des de la seua aprovació”.

Tot això es proposa per les mancances de les places tant en batxillerat com en formació professional que s'ha traduït en l'increment del ràtio d'alumnes per aula i la creació de grups extraordinaris per a Batxillerat, així com en la impossibilitat d'oferir una oferta formativa més extensa en FP.

Així mateix, l'adopció d'esta mesura, requerirà un esforç econòmic molt menor que el d'incrementar les instal·lacions, reivindicació a la qual no s'ha de renunciar, que se circumscriuria quasi exclusivament en la incorporació de personal docent i administratiu perquè l'amortització de les instal·lacions ja està assumida.