'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
La moció pretén traslladar al Ministeri que Espanya continue promovent la Unió Europea accions conjuntes per a posar fi al «genocidi de la població de Gaza», així com un immediat alto el foc del conflicte i el reconeixement de Palestina com Estat
El Ple Municipal de Sagunt ha aprovat una moció presentada per diversos grups polítics sobre el conflicte bèl·lic palestí-israelià, en la qual s'ha acordat traslladar al Ministeri de Presidència que Espanya continue promovent la Unió Europea accions conjuntes per a posar fi al genocidi de la població a Gaza, que hi haja un immediat alto el foc i que es reconega l'Estat de Palestina, que torne la pau i la dignitat al seu poble.
La moció va tindre com a ponent a la regidora del PSOE, María Rubio, i va comptar amb una esmena proposada pel regidor d'EU-PODEM, Roberto Rovira: «Sol·licitar a les administracions públiques competents que no retiren els fons a l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA)». La moció amb la citada esmena va ser votada a favor per PSOE, PP, IP, Compromís i EU-PODEM; i en contra per Vox.
«És necessari evitar l'evident risc d'expansió del conflicte bèl·lic, posar fi a la violència en Palestina, protegir les persones desplaçades i a la població civil, no cal quedar-se impassible davant les atrocitats que s'estan cometent a Gaza», resa la moció. A més, s'assegura que la situació és «insostenible» i que requerix d'«accions urgents per part de la comunitat internacional».
La moció sosté que «el poble palestí és la gran víctima innocent d'esta actuació criminal, que ha patit tota classe de vexacions. Els atacs són tan continuats, persistents, que s'haurien de declarar crims de lesa humanitat». A més, posa de manifest la diferència de potencial tant econòmic com armamentístic que existix entre Israel i Palestina. «El poble d'Israel també està patint el bel·licisme del seu govern. Tampoc és admissible l'actuació de Hamàs. La violència només engendra violència i odi», afig la moció.
A més, la moció conclou amb l'acord de donar suport a la demanda de Sud-àfrica a Israel davant el Tribunal Internacional de Justícia, el màxim òrgan judicial de les Nacions Unides, per vulnerar la Convenció sobre el Genocidi. S'assentisca un mal present si governs com el d'Israel gaudixen d'impunitat, segons s'indica.
L'acord també l'han subscrit les següents associacions: Coordinadora Feminista, Col·lectiu Dones de Sagunt 8 de Març, Dones Baladre, Amigas Supervivientes, Acció Ecologista-AGRÓ, Manos Amigas, AAVV La Victoria, AAVV La Forja, Federació Veïnal de Sagunt, Escoles Solidàries, Morvedre Acull. Així com alguns sindicats: CCOO Camp Morvedre-Alt Palància, UGT Camp de Morvedre, Intersindical Valenciana Camp de Morvedre.
Des que va començar el conflicte milions de vides estan en joc: ja es compten més de 25.000 persones mortes, entre elles més de 10.000 xiquets i xiquetes, amb més del 85 % de la població de la Franja forçada a desplaçar-se, i al voltant del 70 % de les llars destruïdes o danyades.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal