'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
La Corporació Municipal ha decidit per unanimitat atorgar esta distinció en reconeixement als seus mèrits i trajectòria
El Ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Sagunt ha atorgat el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt a Francisco de Paula Campillo Salvador. La concessió d'este reconeixement ha sigut aprovada per unanimitat en un Ple Extraordinari que ha tingut lloc este matí en el saló de plens del Centre Cívic Antic Sanatori.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, li ha donat l'enhorabona i ha ressaltat el reconeixement a la seua figura de moltes associacions i afegit: «Moltes persones han vingut a l'Ajuntament a demanar-nos-ho, la qual cosa demostra la bona faena que has fet tots estos anys».
La votació ha sigut aprovada per unanimitat per PSOE, PP, IP i Vox. Al ple no han assistit els regidors de Compromís i EU-Podem. No hi ha hagut cap abstenció ni vots en contra.
Francisco de Paula Campillo Salvador va nàixer a Benimàmet (València) en 1950, encara que des de fa més de 55 anys residix a Sagunt dedicant-se intensament a tasques socials i empresarials en el camp de l'agricultura comarcal. Este industrial i agricultor va cursar els estudis de batxillerat a València, concretament en el col·legi dels Salesians del carrer Sagunt.
En 1965 va començar la seua formació professional a l'escola d'aprenentes de la companyia Macosa i, des de llavors, continua vinculat amb esta empresa. Francisco de Paula Campillo ha destacat representant diverses associacions agrícoles, així com rebent nombrosos premis i reconeixements.
El títol de Fill/a Adoptiu/a de la Ciutat de Sagunt és la major condecoració que l'Ajuntament pot atorgar a les persones nascudes fora del municipi i este reconeixement posseïx el mateix rang i distinció que el títol de Fill/a Predilecte/a, tal com s'especifica en els articles 4 i 5 de l'actual Reglament d'Honors i Distincions.
Cal esmentar que en 1982 Francisco de Paula Campillo va ser elegit president del Pou de Regs Colomer. Set anys més tard, va formar part de la directiva d’ASCOSA davall la presidència de Manuel Caballer Romero. També ha sigut elegit com a president d’ASCOSA-AVA Sagunt, així com a membre de la Junta Executiva de la Comunitat de Regants i Sindicat de Regs durant 30 anys, dos dels quals com a president.
Francisco de Paula Campillo destaca com a membre actiu del Consell Local Agrari de Sagunt, directiu d’AVA-ASAJA, així com a vocal de la Junta Executiva del Sindicat de Regs de Sagunt i de la Junta de la Comunitat de Regants de Canet d'en Berenguer.
El nou Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt també ha sigut membre del Consell Econòmic i Social de l'Ajuntament de Sagunt, secretari d’ASECAM, representant d’AVA-ASAJA en la serra Calderona i conseller d’AGROMES Mútua Arrosera.
En el 2003 és triat com a membre del Consell Comercial del port marítim de Sagunt i dos anys després forma part del Grup de Treball de Trànsit de Fruites del port marítim de Sagunt amb la marca de Garantia de l'Autoritat Portuària de València.
Al llarg de cinc anys, Francisco de Paula Campillo va pertànyer a la Junta dels Sants Patrons de Sagunt: entre 1997 i 1998 com a primer vicepresident i entre 1999 i 2001 com a president. En el 2006 també és elegit president de la Federació Valenciana del Camp de Morvedre (FECAMP) i durant 20 anys ha sigut el president del Jurat de Regs de la Séquia Major.
Actualment, Francisco de Paula Campillo continúa sent president d’AVA-ASAJA, càrrec que ostenta des de fa 28 anys. Així mateix, és president del Pou de Regs Colomer des de 1982.
El nou Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt és tot un referent per al municipi. En els últims anys ha rebut nombrosos premis i reconeixements: la distinció de la Comunitat de Regants de Sagunt, pel seu treball durant 30 anys; el premi d'El Periódico de Aquí, en reconeixement a tota una vida; el premi d'honor d'Onda Cero; o el premi ASECAM.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal