Encara que encara queden dies per acabar l'any, i amb ell tancar oficialment el programa d'itineraris per a la Inserció Sociolaboral, les oficines d'atenció ja treballen per a tancar els serrells de justificació i completar l'avaluació que, durant enguany, s'ha realitzat en el barri de Baladre.
L'Ajuntament de Sagunt, en la seua vocació per l'ocupació i per ajudar als col·lectius més vulnerables, ha desenvolupat esta acció que compta amb subvenció del Fons Social Europeu i que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. El programa, pioner en este àmbit, s'ha desenvolupat exclusivament en 15 municipis de la Comunitat Valenciana, sent Sagunt un dels triats per la naturalesa de les seues accions i el calat de les mateixes, en una població que s'ha vist afectada pels efectes nocius de la recent crisi econòmica.
Després de 12 mesos des que es va iniciar el programa, des dels departaments de Promoció Econòmica i Serveis Socials asseguren que la satisfacció és plena en haver aconseguit l'objectiu d'haver atés a 149 persones (de les quals 93 van ser dones), les quals han realitzat un itinerari d'inserció sociolaboral mitjançant el qual han rebut formació sobre cerca d'ocupació, eines per l'ocupació, a més de comptar amb acompanyament i seguiment en la seua inclusió en el mercat laboral.
En paral·lel a esta acció transversal, i perllongada durant els mesos, el programa ha impulsat la realització de 20 accions formatives de diferent índole que tractaven d'incidir en nínxols del mercat laboral, com activitats de logística o l'atenció sociosanitària, passant per actuacions concretes, i per la qual les persones usuàries han obtingut carnets de manipulador d'aliments o de maneig de carretons i pont grua. En definitiva, una formació laboral molt demandada i que ja ha començat a donar els seus fruits, ja que fins a 49 persones han sigut contractades.
Per açò, expliquen que no solament s'han aconseguit els objectius d'atencions i formació proposats amb este programa, sinó que s'han superat àmpliament les expectatives de contractació, i 49 persones han aconseguit inserir-se laboralment, de les quals 28 van ser dones i 21 homes. Amb totes estes dades, els departaments de Promoció Econòmica i Serveis Socials han volgut agrair la implicació de les persones ateses, així com l'eficàcia del treball dut a terme pel personal tècnic que ha desenvolupat el programa.
El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha explicat que este programa d'itineraris “ha aconseguit actuar en un col·lectiu que, tradicionalment, troba dificultats per a superar les barreres d'accés al mercat laboral, i per açò desitgem que este tipus d'actuació els facilite les possibilitats de trobar treball, tal com alguns d'ells han aconseguit al llarg de l'any”. Per a Chover “les contractacions realitzades durant el programa, així com les diverses actuacions formatives, demostren l'eficàcia d'estes accions i reforcen el nostre compromís futur amb la formació i l'ocupació”.