'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Este projecte es presentarà al públic demà, 26 de març, a les 10 hores amb inscripció prèvia
Sagunt és el primer municipi a implementar l'experiència immersiva turística, a partir de Turisme Comunitat Valenciana, que a través de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, fomenta l'ús de la tecnologia i la realitat augmentada per a gaudir d'una experiència immersiva en les destinacions. Este projecte es presentarà al públic demà, 26 de març, a les 10 hores en format seminari web, prèvia inscripció, a través de: https://invattur.es/events/uso-de-la-realidad-aumentada-para-la-gestion-turistica-de-un-destino-el-caso-de-sagunto.
La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha expressat: «Volem oferir als qui vulguen visitar-nos les propostes més diferenciades i atractives de la Comunitat Valenciana i adaptades als nous temps». Així mateix, la regidora ha indicat que este projecte seguix la línia del model de gestió turística intel·ligent en destinacions que impulsa la Comunitat Valenciana, a través d’INVATTUR, i en la qual la delegació de Turisme està treballant en els últims anys. De la mateixa manera, Natalia Antonino afirma que esta aplicació posiciona Sagunt com a «ciutat innovadora, i de creixement i progrés en l'àmbit turístic», així com ser un municipi que s'adapta a les noves tecnologies.
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que «es tracta d'un projecte pilot implantat de manera pionera en la Comunitat Valenciana a través de la seua Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, de la qual formen part més d'un centenar de municipis». Així mateix, Nuria Montes ha afirmat: «som capdavanters a impulsar iniciatives que fomenten el turisme sostenible, suposant impacte zero en el medi ambient». També ha assenyalat a la tecnologia com a «clau per a permetre revaloritzar el patrimoni de Sagunt i dur a terme solucions innovadores» que posicionen la Comunitat Valencina «com a destinació turística intel·ligent».
Este innovador projecte es va presentar en Fitur 2024 juntament amb quatre projectes més que ha desenvolupat la Xarxa DTI CV en l'últim any, i la finalitat d'esta jornada formativa és donar a conéixer de la mà de l'empresa Arvision i de l'Ajuntament de Sagunt els resultats del projecte i la seua utilitat per a la gestió turística.
La Generalitat ha donat suport al llançament d'una nova aplicació, a través de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració d’AR Vision i l'Ajuntament de Sagunt, que està disponible per a qualsevol dispositiu i permet descobrir i explorar el patrimoni cultural de la capital del Camp de Morvedre de manera interactiva.
Amb esta aplicació, i mitjançant la geolocalització, els turistes poden gaudir d'un Mapa AR i pop ups que projecten elements 3D amb informació de 32 punts d'interés, així com rutes culturals com la industrial, la medieval, la romana i la senda del litoral.
L'objectiu d'este projecte és digitalitzar el turisme a Sagunt, que ha apostat per CultuAR, basada en realitat augmentada i que transforma l'experiència turística i cultural del visitant i ciutadà.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal