El regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, aclarix el procediment de la bonificació de la taxa de reciclatge

Els contribuents rebran una targeta que presentaran cada vegada que dipositen residus en l'ecoparc i posteriorment se'ls bonificarà la part corresponent

 

El regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, ha aclarit la informació publicada recentment sobre les bonificacions al reciclatge i ha manifestat que en breu cada contribuent rebrà en casa una targeta que utilitzarà quan diposite qualsevol residu per a reciclar en l'ecoparc. En esta targeta s'acumularà la bonificació corresponent als residus que diposite i en acabar l'exercici se li abonarà. “A dia de hui açò es fa incloent en una base de dades el DNI del contribuent i quan estiguen les targetes es fusionarà el bonificat fins eixe dia amb el que es diposite després” ha aclarit el regidor.

 

D'esta manera quan estiguen tots els tràmits realitzats, els contribuents que hagen reciclat d'esta manera rebran un descompte en la taxa que paguen anualment per este concepte. “El retard d'este procediment es deu al fet que les targetes han de tenir el logotip de la Unió Europea, ja que la subvenció ve d'esta institució” ha explicat Ariño.

 

El regidor delegat ha aprofitat per a aclarir el procediment de reciclatge de residus orgànics, fet que també s'havia posat en dubte. “La recollida selectiva de residus orgànics s'està fent de manera experimental en els barris Nord del Palancia i Sant Francesc de Borja mitjançant un campanya que explica als usuaris com han de fer la separació, a més d'en altres localitats amb les quals compartim el consorci i en grans consumidors, com ara els mercats municipals o els col·legis”, ha explicat Ariño, qui ha dit que el que es qüestionava era el tractament dels residus orgànics que tenia després en la planta de reciclatge, al que ha aclarit que “hi ha dos maneres de tractar els residus orgànics, però que de moment i segons els responsables de la planta, no es pot fer fins que no hi haja una quantitat suficient de residus per a optimitzar processos i que no repercutisca en el que costa la gestió de la planta i per tant en la taxa que paguem”.

 

Paral·lelament al tractament dels residus del contenidor verd, la brossa del contenidor marró “s'està tractant de manera més artesanal, amb un sistema de control de temperatura i introduint uns bacteris per a accelerar els processos de fermentació, per la qual cosa sí que s'està fent un tractament diferenciat de l'orgànic i que es farà en una escala més tecnificada quan arribe a un volum estimat d'unes 8.000 tones”, segons ha explicat el regidor.