El saguntí Alejandro Samper recorrerà el Camino de Santiago per a recaptar fons destinats a la cura de la diabetis

L'esportista començarà esta empresa solidària a la platja del Port de Sagunt el dissabte 31 d'agost de vesprada

Alejandro Samper ha sigut rebut este matí amb motiu de la seua marxa pel Camino de Santiago per a recaptar fons destinats a la cura de la diabetis, una malaltia que este esportista saguntí patix. L'acte ha tingut lloc en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt amb la participació de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; i el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón.

Davall el lema ‘De Sagunto a Santiago con diabetes en la mochila’, l'esportista recorrerà 1.080 quilòmetres en 40 dies equipat amb una motxilla en la qual portarà allò necessari per al tractament de la diabetis que patix. L'objectiu d'este repte solidari és recaptar fons per a DiabetesCERO, l'única fundació espanyola que recapta fons dedicats a la investigació d'una cura per a la diabetis tipus 1.

Alejandro Samper començarà el camí a la platja del Port de Sagunt dissabte que ve 31 d'agost de vesprada i té previst arribar a Santiago el 9 d'octubre, coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana. D'esta manera, l'esportista saguntí recorrerà un total de 19 etapes del Camí Francés.

Javier Timón ha definit el repte com a "dur" i ha afirmat que Alejandro Samper és "un exemple". "Quan parlem de salut i esport, moltes vegades ho fem partint o pensant en una situació òptima. Encara tenen més mèrit situacions com la teua, amb una patologia crònica i que malgrat això el missatge que envies és que tothom pot fer esport, tothom pot fer activitat física. Són igual els impediments que puga haver-hi en un principi".

D'altra banda, el regidor ha apuntat que "tota la investigació sembla que gira entorn dels tractaments, però els pacients que patixen esta malaltia el que busquen és aconseguir una cura, que no calga passar per estos tractaments".

En eixa mateixa línia ha parlat l'esportista saguntí: "La finalitat d'este missatge no és demostrar el que és capaç de fer una persona amb diabetis. És posar-me al servici de la diabetis per a poder visibilitzar-la". Així mateix, ha expressat: "El que volem és que es treballe més en investigacions i tinguen més fons per a poder buscar una cura definitiva".

El que pretén amb este repte és "demostrar portant el tractament de la diabetis eixos 40 dies en la motxilla, la càrrega que portem diàriament per al que és simplement viure com si fórem una persona que no té esta patologia". Finalment, Alejandro Samper ha assenyalat que "l'esport és molt important per a poder tractar la diabetis i reduir els nivells d'insulina diaris".

Les donacions es poden realitzar a través de la pàgina web www.migranodearena.org.