El II Mes Gastronòmic de la Taronja se celebrarà tots els caps de setmana del mes de març. Un festival, organitzat per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb l'Associació per al Desenvolupament Turístic de Sagunt (ADETURSA) i Premium Mediterranean, botiga gurmet online de taronges i mandarines, que acompanyarà al VII Concurs Gastronòmic de la Taronja.
Així, durant tots els caps de setmana del mes, els clients podran gaudir dels plats proposats pels restaurants, on la taronja serà la principal protagonista.
Enguany, com a novetat, hi participaran diferents tipus d'establiments com dos empreses de guies turístics de la ciutat, Explora Sagunt i Celia Peris visites guiades; Bodegas Ferri, la botiga de reproduccions arqueològiques La Llar dels Déus, i la gelateria Véneta. A més de la incorporació de dos restaurants del Camp de Morvedre, El Gat Negre de Faura i Sabor de Mar de Canet d'en Berenguer, ampliant així, la participació, i augmentant el protagonisme a la comarca. El festival coincidix en estes dates amb les Falles, Festa d'Interés Turístic Nacional, la qual cosa fa de la ciutat de Sagunt i comarca, un punt de trobada entre la tradició i la gastronomia, que no deixarà indiferent a ningú.
Natalia Antonino, delegada de Turisme “agraïx la participació de totes les empreses implicades en el Mes Gastronòmic de la Taronja de Sagunt i comarca. Enguany no solament inclou degustacions, sinó també visites guiades especialitzades, un esdeveniment que convida a conéixer la nostra ciutat desestacionalitzando el turisme i consolidant la nostra destinació a tots els nivells, cultural, gastronòmic i experiencial, ja que la capital de la comarca del Camp de Morvedre està molt viva”.
En total, en esta edició, participaran unes 19 empreses, xifra que supera la de l'any anterior. Els restaurants que col·laboren en el mes gastronòmic són: Deli k, amb pastís d'ametles i taronja; Taverna de la Serp, amb ensalada de l'horta amb taronja i gintònic de Tarongino; Le Fou, amb el mi-cuit marinat amb vermut i taronja, gel de taronja i ceba adobada; Arrels, amb les seues postres de taronges, jenjibre i clau; Cyrus Doneu, amb verat, taronja del terreny i tabulé; La Borda d’Costa, amb tapa o entrant de sashimi de salmó marinat amb taronja valenciana i chile morita; Wizard Lounge, amb el seu secret setinat amb mel, taronja i romer; Andana amb pastís casolà de mus i taronja; Gorbea & El Pecat Gastrotaberna amb el seu milfulls de foie amb taronja i pistatxos; Samurai Wey amb el seu tac de cochinita puebla amb taronja acidulada i guacamole; Casual, amb les seues postres textura de taronja (sopa de taronja i vainilla, bescuit de taronja, xocolate i cruixent de taronja); El Gat Negre, amb les postres mousse de xocolate blanc, amb nucli de crema de taronja i una cobertura de xocolate de taronja; i Sabor de Mar, amb el seu pastís de formatge amb taronja.
A més de A Cualquier Otra Parte, amb sucs naturals i còctels de taronja; El Cafetal amb aigua de València; la pastisseria Chocomel, amb les seues postres de taronja cítrica (taronja, llima i maracujà); la gelateria Vèneta amb Sicily Orange Sunrise; els Bodegas Ferri, tast dirigit amb productes Carmeleta, tots elaborats amb taronja; mentre que La Llar dels Déus oferirà venda directa de Tarongino.
Quant a la innovació principal d'enguany, podem destacar les visites guiades que realitzarà l'empresa Explora Sagunt en col·laboració amb la Taverna de la Serp, on podrem gaudir d'una visita guiada relacionada amb la nostra fruita protagonista i amb l'opció de licor i menú valencià elaborat per a l'ocasió. I les tres visites proposades per Celia Peris, també amb la taronja com a estrela; una de les quals pel conjunt històrico-artístic en col·laboració amb La Llar dels Déus, degustant el vi Tarongino, una altra per les falles de secció especial en col·laboració amb Bodegas Ferri amb degustació d'un còctel de taronja, i finalment, la visita guiada per la ciutat factoria. Un mes gastronòmic preparat per a gaudi de residents i visitants.