Els capvespres a la Casa Penya, una cita consolidada

Nou èxit de participació en la tercera edició d’esta iniciativa per a acostar veïns i turistes al centre mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara
Imagen 1Imagen 2

​Acostar la ciutadania a un entorn privilegiat com és la Marjal d’Almardà-Almenara per donar a conéixer els seus valors naturals amb activitats mediambientals, saludables i artístiques, era l’objectiu de la tercera edició dels capvespres a la Casa Penya, una proposta que enguany ha tornat a ser un èxit de participació. De fet, l’èxit dels quatre capvespres programats este estiu per la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró, amb la col·laboració del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt, reafirmen esta iniciativa com una cita ja consolidada entre veïns i turistes.

Este estiu la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró ha organitzat, amb la col·laboració del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt, la tercera edició dels capvespres a La Casa Penya, una campanya d’activitats per a disfrutar de la posta de sol i la natura a la Marjal d’Almardà-Almenara.

El primer dels quatre capvespres va ser el dimecres 24 de juny, festivitat de Sant Joan, quan es va realitzar un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. Esta cita va començar a les 19.30 hores i va finalitzar amb el sempre meravellós capvespre d’Almardà. Durant el passeig els visitants van poder observar aus i descobrir les plantes aquàtiques de la marjal.





El segon capvespre es va convocar el dimecres 1 de juliol, a les 21.00 hores. Concretament, va ser una activitat d’escolta d’aus nocturnes amb Ángel Bereje, ornitòleg d’AE-Agró, amb qui els assistents van aprendre a identificar pel cant espècies com el mussol (Athene noctua), el xot (Otus scops), el mussol banyut (Asio otus), el saboc coll-roig (Caprimulgus ruficollis) o l’òliba (Tyto alba).

El tercer capvespre va ser el dimecres 8 de juliol, a les 19.30 hores, on es va celebrar una sessió de ioga a l’era de La Casa Penya amb Begoña Badenes. Sens dubte, va ser una magnífica oportunitat perquè els assistents connectaren amb la natura i es relaxaren després de tot l’estrés del coronavirus.

Finalment, esta campanya d’activitats va concloure el passat dimecres, 15 de juliol, a les 18.00 hores, amb un taller de rakú a càrrec de Lorena López. El rakú és una tècnica oriental de ceràmica que combina foc, cendra i aigua per a oxidar l’esmalt i aconseguir espectaculars colors.



Enguany, pel context de crisi sanitària de la COVID-19, s’ha limitat l’aforament de cada capvespre per poder mantindre així la distància interpersonal de seguretat. L’èxit de públic de les quatre jornades programades reafirmen esta iniciativa com una cita ja consolidada entre la ciutadania que, després del confinament que hem patit pel coronavirus, vol disfrutar d’activitats a l’aire lliure i en espais naturals com la Marjal d’Almardà.

Per poder visitar la Casa Penya (tots els diumenges d’11 a 13 hores) es necessari enviar un correu a visitescasapenya@gmail.com i rebre la confirmació de la reserva de la plaça, ja que per la COVID-19, per ara, estes visites guiades tenen un aforament limitat de 15 persones.​