Els corresponsals dels IES impartixen tallers als seus companys sobre prevenció de consum d'alcohol

En novembre s'han oferit tallers de nutrició per a fomentar el consum saluble i adquirir bons hàbits alimentaris


La regidoria de Joventut ha dut a terme formacions en els instituts per a fomentar la vida saludable i evitar mals hàbits i conductes addictives. Alguns d'estos tallers els han realitzat els alumnes corresponsals, juntament amb el departament de Servicis Socials, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA).

Així, al novembre s'han oferit tallers de nutrició impartits per professionals, a través del servici Xarxajoves.net. L'objectiu d'estos tallers és fomentar el consum saludable i adquirir bons hàbits a l'hora d'alimentar-se.

També s'han impartit tallers de prevenció de consum d'alcohol, oferits pels joves corresponsals, que també formaran en prevenció de joc online i apostes. A més, els de seguretat i privacitat en xarxes socials que seran realitzats per professionals i tècnics del sector.

L'important d'estos tallers és que són oferits pels mateixos alumnes (corresponsals), que són formats pels tècnics i tècniques de Servicis Socials perquè després estos estudiants oferisquen els coneixements apresos als seus propis companys de classe. En total s'ha format a 45 corresponsals.

Estos alumnes són l'enllaç entre la regidoria i els centres de secundària, i són ells els encarregats de fer de corretja de transmissió entre els joves del municipi i les activitats que es desenvolupen en el Casal Jove i en el Centre Cultural Mario Monreal.

La formació que han rebut incidix en temes com la prevenció del consum d'alcohol i la prevenció del joc online, a través de la UPCCA del Departament de Servicis Socials; també sobre diversitat sexual, habilitats comunicatives, assetjament escolar, a més de dinàmiques de treball en grup i en equip o treballar el concepte d'oci alternatiu i saludable.

Esta formació els permet desenvolupar activitats en els centres educatius (com a tallers en les aules i campanyes de sensibilització) i activitats d'oci alternatiu Lluna Plena, on els protagonistes són els mateixos jóvens que aporten la seua anàlisi personal de la realitat que estan vivint i el seu llenguatge i tècniques de comunicació, però sobretot se'ls fa partícips i responsables d'un canvi social.

Enguany les activitats se centren en les temàtiques de:

Primer trimestre:
- Nutrició: Programa Practica Salut 1º ESO. L'objectiu de l'activitat és que els jóvens reflexionen sobre els seus hàbits d'alimentació.
- Prevenció de consum d'alcohol. Impartida per corresponsals a alumnat de 2º ESO que han rebut formació des de la UPCCA. La seua intervenció ajudarà a reflexionar a l'alumnat sobre les causes que porten a consumir alcohol.
Segon trimestre:
- Prevenció de Joc on-line i apostes, impartida pels corresponsals. Al llarg del segon trimestre es realitzaran intervencions en les aules de 3º ESO. Estos estudiants han sigut formats per UPCCA.
- Seguretat i Privacitat en xarxes socials.​