El nou Consell Municipal d'Infància de Sagunt ha quedat formalitzat en la primera reunió que va tindre lloc ahir en el Casal Jove del Port de Sagunt. Després de celebrar-se les eleccions, els nous consellers procedents dels col·legis i centres de Secundària es van reunir ahir amb representants polítics i de les AMPAS per a constituir este òrgan, encarregat de portar la veu de tota la infància a les decisions municipals.
A la reunió van assistir el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; la regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós; la regidora d'Igualtat, María Giménez; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; i la regidora de Festes, Remei Torrent, així com representants de l'AMPA i tècnics municipals. En la reunió inicial van assistir els 22 consellers dels centres educatius de Sagunt que han participat en un procés electoral en el qual han col·laborat 16 col·legis de Primària i 6 centres de Secundària, amb prop de 1.700 alumnes i alumnes participant en la campanya electoral prèvia i en les posteriors eleccions per a triar al representant de cada centre.
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha assegurat que és “molt important tindre un consell com este, que li done veu a la infància i ens trasllade les seues inquietuds, preocupacions i reclamacions. Volem tractar als xiquets i xiquetes com a ciutadania de ple dret i, per això, anem a traslladar les seues propostes a cada regidor perquè les puguen posar en marxa des de l'Ajuntament”.
En esta sessió de constitució de l'òrgan es va adonar de tot el procés electoral, així com de les accions que han dut a terme tant els grups motors com el Consell de la Infància. Per a finalitzar, els consellers van llegir un llistat de propostes que han prioritzat en les últimes setmanes del Pla d'Infància i les van traslladar a l'Equip de Govern per a desenvolupar durant l'exercici 2018.
D'una banda, 33 propostes relatives a la infància, com que l'Ajuntament realitze tallers de grafiti, posar en marxa bancs de llibres o una web d'infància, horts urbans en els col·legis o l'obertura dels centres escolars en horari no lectiu. D'altra banda, una consellera d'un IES va traslladar a l'Equip de Govern 29 propostes que formen part del Pla d'Infància i que fa referència al fet que el govern local done facilitats a l'associacionisme juvenil, concursos de música, xarrades sobre orientació sexual, que es realitzen campanyes sobre prevenció de substàncies nocives o la millora dels espais esportius.