Èxit de participació en la cinquena edició dels Capvespres a La Casa Penya

Finalitza esta campanya amb una jornada d'art i marjal

Per cinqué any consecutiu la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró ha organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt Els Capvespres a La Casa Penya. Concretament, este estiu hem programat un passeig en bicicleta per la Marjal d'Almardà-Almenara, una activitat teatralitzada sobre astronomia, un taller de dansa contemporània i un de cianotípia. Quatre jornades molt especials que han reunit a més de 70 persones per a gaudir de la posta del sol i la natura a la Marjal d'Almardà.

Donar a conéixer d'una manera diferent els valors ecològics i socioculturals d'un entorn tan privilegiat com és la Marjal d'Almardà-Almenara, este és l'objectiu de la campanya de capvespres que, des de l'any 2018, duen a terme en el centre d'educació i voluntariat ambiental d'este aiguamoll Ramsar. Per a aconseguir-ho enguany han programat quatre activitats molt especials.

La primera de totes va ser el dijous 23 de juny, festivitat de Sant Joan, quan realitzaren un passeig en bici per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d'Almardà que custodia Acció Ecologista-Agró. Durant la cita van descobrir la vegetació aquàtica característica de l'ecosistema i, per descomptat, van gaudir del vol i el cant de moltes aus que, com les carregades (Glareola pratincola), les camallongues (Himantopus himantopus) i els fumarells de galta blanca (Chlidonias hybridus), omplen de vida esta zona humida.

El segon capvespre el convocaren el dijous 30 de juny a La Casa Penya. Eixe va ser un dia molt especial per als més menuts i les més menudes de la casa, que descobriren en família els tresors nocturns que cobrixen el cel amb l'activitat teatralitzada Els mags de les estreles, representada per Calderona Viva.

La tercera cita dels Capvespres tingué lloc el dijous 30 de juny, quan l'associació cultural Hort-Art va impartir un taller de dansa contemporània amb elements naturals, com vares de fenoll (Foeniculum vulgare), i amb diferents dinàmiques de creació des d'una visió ecologista de la Terra. 

Finalment, esta campanya d’activitats va concloure el dijous 14 de juliol amb un taller de cianotípia a càrrec de Lurdes Ribera, companya de l’equip d’AE-Agró en el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València). Amb ella van aprendre esta tècnica artesanal d'impressió fotogràfica i feren volar la creativitat, captant sobre el paper blau de Prússia les espectaculars i diverses siluetes de fulles i flors de marjal.

Des d'AE-Agró «estem molt satisfetes amb l'èxit que continua tenint esta campanya i, sobretot, amb els vincles que es creen entre les participants i amb la natura que ens envolta. A més a més, volem recordar que, si no has pogut participar en esta edició dels Capvespres, este estiu, com durant la resta de l’any, estàs convidada a les visites guiades a La Casa Penya que fem tots els diumenges. Concretament, de 10.00 a 12.00 hores. T’esperem per a compartir un estiu de marjal i natura».