Finalitza la instal·lació de l'ascensor del monument industrial Forn Alt nº2

La plataforma, amb capacitat per a 10 persones, elevarà als visitants a una altura d'uns 40 metres del sòl
Imagen 1Imagen 2


 La instal·lació i muntatge de l'ascensor de l'Alt Forn nº2, el principal monument d'arqueologia industrial de la Comunitat Valenciana, ha finalitzat aquesta setmana. L'alcalde en funcions, Sergio Muniesa, la delegada de Patrimoni en funcions, Laura Casans, i els regidors del consistori, Concha Peláez, José Luís Martí, han visitat, al costat de representants de l'empresa Pai Applications Industry, avui la plataforma, amb capacitat per a 10 persones, que elevarà als visitants a una altura d'uns 40 metres del sòl.

Muniesa ha destacat que “encara que ja s'estaven realitzant visites guiades, aquesta nova plataforma va a permetre que els visitants que vénen a la nostra ciutat factoria gaudisquen de les instal·lacions i l'accés fins a la part superior del Forn Alt, que es tracta d'un nou mirador des d'on els turistes i visitants podran observar tota la nostra riquesa paisatgística i el nostre patrimoni: unes excel·lents vistes del mar, de la muntanya, de les marjals o dels nostres monuments, entre altres espais d'interès”. Muniesa ha conclòs: “És un exemple més de la posada en valor que hem fet amb el Patrimoni del nostre municipi, és una bona notícia per a la ciutat que seguim ampliant l'oferta turística des del patrimoni històric, artístic tradicional i l'històric industrial i és importantíssim donar-ho a conèixer a la gent que ens visite”.
  El projecte va ser adjudicat a l'empresa Pai Applications Industry per 180.108 euros (IVA inclòs). I amb aquest projecte s'ha instal·lat una plataforma per a 10 passatgers, que es mou sobre un plànol inclinat d'uns 60º i realitza un desplaçament d'uns 40 metres, des del nivell del sòl fins a la plataforma. La cabina de l'elevador s'ha tematitzat conforme a l'estructura industrial adjacent i es cobreix en la seua meitat superior amb malla metàl·lica galvanitzada, i està dotada amb tot tipus de mesures de seguretat.