Han finalitzat els treballs realitzats per les Brigades Forestals (BRIFO) en les zones de Bonilles i Romeu per a la prevenció d'incendis. Amb este motiu, han visitat el resultat de les actuacions l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada; el secretari autonòmic i president en funcions de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE), José María Ángel Batalla; i la gerent de la SGISE, María Duart. Els treballs de prevenció d'incendis en Bonilles i Romeu van començar al novembre de 2022 i han acabat al juny de 2023.
Els incendis, tal com afirma Darío Moreno, són «una problemàtica que cada vegada es dona amb major recurrència a causa del canvi climàtic i que, a més, està en l'agenda de l'Ajuntament perquè és una de les principals demandes ciutadanes, particularment d'aquestes zones d'urbanitzacions». També assegura que s'ha parlat «sobre la possibilitat d'establir un lloc durant aquests mesos d'estiu per a protegir el nostre medi ambient i també la seguretat de les persones».
La gerent de la SGISE, María Duart cataloga els treballs duts a terme a Bonilles i Romeu com «efectius i preventius de cara a evitar possibles situacions d'incendis a l'estiu». A més, també confirma la idea de reforçar els efectius durant el mes d'estiu que comentava Darío Moreno: «Ens ha traslladat de manera verbal una petició que ens arribarà de manera oficial per a tindre ací una mesura de reforç durant els 3 mesos d'estiu, una base des d'on es puga fer una vigilància activa de l'entorn forestal en el qual estem».
Un dels treballs ha sigut l'obertura i el manteniment de faixes perimetrals en zones de frontera urbana-forestal. Això és, actuacions que perseguixen crear una zona de seguretat entre les zones urbanitzades i el terreny forestal, procurant una discontinuïtat de la vegetació. També s'ha gestionat la vegetació en llits mitjançant la neteja i el control de la vegetació invasiva i/o obstructiva en Domini Públic Hidràulic (DPH), per a reduir el risc d'incendi i augmentar la capacitat de desguàs.
A més, s'han dut a terme tractaments silvícoles operatius, que són necessaris per a oferir als mitjans d'extinció unes condicions òptimes de seguretat. Han sigut actuacions sobre masses forestals amb la finalitat de millorar l'estat vegetatiu, fitosanitari i evolutiu de les masses. També s'han inclòs desbrossaments per a limitar la competència i continuïtat del matoll.
Així mateix, s'han adequat els camins forestals gràcies al desbrossament i poda de branques que dificulten la visibilitat i el trànsit de vehicles per camins i vies forestals. Concretament, els treballs s'han centrat en aquells vials que permeten i asseguren l'evacuació de les poblacions en zones forestals, així com l'accés dels mitjans d'extinció.